+36 29 998 555 (H.-P.: 10:00-18:00)

Turisztikai engedélyszám:  I-0004569.1      BFKH szám: TO-000103

Holidayintenerife.eu logo hosszúkás

Valljuk be, mindenkinek ott van a bakancslistáján a riói karnevál. De nem kell elutaznod olyan messzire, hogy átéld ezt a magával ragadó, vérpezsdítő, libabőrt és hihetetlen eufóriát okozó érzést. Elég egy repjegyet venned Tenerife szigetére februárban, és máris ott lehetsz karnevál-on!


Karnevál Tenerife szigetén

De ha még hezitálnál, íme 7+1 ok, amivel biztosan meggyőzünk!

Tenerife karneval közelebb mint Rió de Janeiro

1. A karnevál közelebb van, mint gondolnád!

Nem kell Ríó de Janeiróba utaznod, hogy a saját bőrödön érezd az igazi karibi karneválok hangulatát. Közelebb is átélheted. Santa Cruz de Tenerifén – ami egyébként nem hiába lett Rio de Janeiro testvérvárosa – minden évben február-március tájékán rendezik meg a világ második legnagyobb karneválját. De nem csak átélheted, hanem meg is élheted. Sőt Te is szereplője, résztvevője lehetsz ennek a hihetetlen eseménynek, mely az egész Kanári-szigetvilágot megmozgatja.

 

 

 

 

2. A világ második legnagyobb karnevál-ja Tenerife szigetén

Ez a karnevál nem egy hétig, hanem egy hónapig tart. Általában februárban rendezik meg Tenerifén, de úgy mint a Húsvét, ez is egy változó ünnep. Egy biztos, hogy 2024. februárban, szinte minden nap élvezhetjük a karneváli hangulatot a Kanári-szigetek minden kis szegletében.

A leghangulatosabb eseménye a hetekig tartó mulatozásnak a péntek esti, órákig tartó, nagy bemutatkozó felvonulás Tenerifén, ahol mindenki ott hömpölyög a tömeggel. A tömeget üdvözlő, nyertes karneválkirálynők kocsijai között haladnak a bohócjelmezbe öltözött, ún. murga-csoportok. A murga valójában egy Dél-Amerikában is honos, zenés-prózai, szatirikus színpadi műfaj. A comparsa-tánccsoportok, pedig jellegzetes pergő dobritmusokra (batucada), csillogó flitterekkel és színes tollas jelmezekben szambázva járják körbe a belvárost.
Részletes programleírás.

 

 

 3. Mert nincs még olyan karnevál a Földön, ahol egy egész szigetcsoport ünnepel éjjel és nappal

A Santa Cruzban rendezett karnevál tulajdonképpen a sziget karneválja. Ide a sziget szinte minden lakója, s persze a szigeten nyaraló turisták számottevő része is ellátogat. Nagyon aprólékosan megtervezett rendezvénysorozat. Különleges műsorokat rendeznek minden közigazgatási régió által.

A Karnevált az utcán ünneplik. A Plaza de España-t, Santa Cruz de Tenerife főterét gyönyörűen feldíszítik, és különböző, nagyrészt vásári portékákat árusító pavilonokat állítanak fel ideiglenesen a főtéren. Mindegyikből a pergő ritmusú latin zene szól, ezzel is biztosítva a fantasztikus karneváli hangulatot. Az esemény fő attrakciója a Karnevál királynőjének megválasztása. Ekkor nem csak a királynőre kerül korona, de udvarhölgyet és junior királynőt is választanak. Egy hatalmas parádéval ünneplik meg, és ekkor veszi kezdetét hivatalosan is a Karnevál.

 

 

4. Bárhol táncra perdülhetsz, és Téged is bárhol megtáncoltathatnak 

Az utcák csurig telnek a fiesta örömével. A levegő a jó hangulattól izzik. A sziget minden pontján zenészek, táncosok és előadók elevenítik meg színes és feltűnő stílusban az egyik legrégebbi fesztivál hagyományt.

Minden nap, éjjel és nappal mindenhol zene szól, mindenki örül, ujjong, táncol, bulizik. Maximálisan feltöltődnek az emberek egy egész évre nem csak napfényből, de örömből és jókedvből is.
Ezért már megéri eljönni és átélni ezt az élményt.

 

5. Minden latin stílus egy helyen

Ahogy maguk a Kanári-szigetek is, a helyi karneválok is tele vannak ellentétekkel. Minden sarkon más stílusú latin zenére: Sambára, salsára, merenguére vagy bachatára táncolhatsz. Ilyenkor tényleg bármit megtehetsz, senki nem néz majd rád furcsán.

 

6. Ez az egyetlen hely, ahol egy szardíniát temetnek el!

A karnevál egyik legérdekesebb, és talán legszomorúbb pillanata: a vége. Hamvazószerda estéjén tartják meg az egyik legjellegzetesebb és legsajátosabb szertartást. Melynek során egy gyászmenetet parodizálva elhamvasztanak egy szardíniát, és tűzijátékkal zárják az eseményt. Az áldozati szardíniát rongyokból és ruhákból készítik minél nagyobbra, és ezt cipelik végig az utcákon. Gyászoló tömeg és könnyárban úszó, sápítozó terhes férfiak és özvegyek kíséretében. Az ünnepség a “Piñata Chica”-val, műsorokkal, utcabállal, felvonulással és rendezvényekkel ér véget.

 

7. Mert jó idő van Tenerife szigetén, a karnevál idején

Szerintünk nincs olyan ember a Földön, aki ne szeretne nyáron szabad ég alatt bulizni.
Nos, itt meg lehet tenni akár hajnalban vagy éjszaka, akármerre indulunk Tenerifén mindenhol zene szól, és jó idő van.
Nem kell aggódni a téli kabát és sapka miatt. Itt maradhat az egész Karnevál ideje alatt a bőröndben várva a hazautat.

 

+1 

Mert egyszer KÖTELEZŐ átélni a karnevál-t Tenerifén!

Bár a TV is közvetíti, és ha szerencsés vagy, és be tudsz fogni egy spanyol csatornát, akkor talán átéled, milyen hangulatot tudnak a tenerifeiek varázsolni a karnevál során. De ezt szorozd meg még 100-zal. Mert a valóságban, élőben  fenomenális és eszméletlen élményben lesz részed! Bármit megtehetsz, mert itt biztos nem néznek rád furcsán!