+36 29 998 555 (H.-P.: 10:00-18:00)

Turisztikai engedélyszám:  I-0004569.1      BFKH szám: TO-000103

Holidayintenerife.eu logo hosszúkás

 

A Kanári-szigeteken amúgy is egész évben szezon van, csodálatos klímája végett, de karácsony és szilveszter körül mindig telt ház van Tenerife szigetén is.

 

Hogy miért szilveszterezzünk Tenerifén? Egyszerű az indok!

Mert az Európai Unió területén szinte az egyetlen hely, ahol ebben az időszakban rövid ruhában járhatsz, napozhatsz és fürödhetsz az óceánban, hisz az időjárás kiváló.

Nem véletlen, hogy szilveszter estéjén is csordultig telnek a vendéglátó egységek teraszai, mert mi lenne szebb és hangulatosabb, mint a csillagos ég alatt elfogyasztani az év utolsó vacsoráját a családdal és barátokkal.
Ebből is látszik, hogy az este, éjfél előtti része inkább a finom falatokról szól.

Az egyik legjobb verziója a tenerifei szilveszternek az, az ahogy a helyi lakosok teszik. Érdemes csatlakozni a szigeten zajló számos utcai partihoz. A kanári-szigetek-i emberek nagyon barátságosak, és örömmel fogadnak az ünnepeiken – még akkor is, ha nem vagy biztos abban, hogy mi történik körülötted! A legnagyobb szilveszteri eseményekre – délen Los Gigantes és Los Cristianos, valamint északon Santa Cruz és Puerto de La Cruz főterén kerül sor.

Az ünnepségek későn, 22.00 és 23.00 óra között kezdődnek, élő zenével és tánccal, amely egészen a kora órákig tart. 

 

 

Sőt a hotelek nagy része is rendez a vendégeinek nagyszabású gálavacsorát szilveszter estére. Így a hoteleken belül maradva, se lesz unalmas estéd. Erről a meghívott fellépők gondoskodnak, és közben falatozhatod az isteni menüt.

Mivel készülnek szilveszter estére?

Már a készülődés során sem felejtkeznek meg a szerencsét hozó szokásokról.
Ilyen tradíció például a piros alsóneműk viselete, mely szerencsét és szerelmet hoz az új évre.

Ez igazából spanyoloktól átvett szokás, de ismerős lehet az olaszoknak is, hisz náluk is létezik.

Nincs másképp a címben szereplő szőlő fogyasztással sem, szintén mindkét kultúra használja.
Spanyoloknál már több mint 100 éves tradíció, s mint minden szokásnak meg vannak a maga szabályai.

Mi a pontos teendő, ha csodás évet akarsz?

Nem túl bonyolult, van 12 szőlőszemed, amit az éjfél előtti 12 harangszóval kell elfogyasztanod. Minden szőlőszemre nagyjából 3 másodperced van, és a lényeg, hogy az összes szőlőszemnek el kell fogynia, mielőtt az utolsó harangszóval éjfélt üt a harangtorony. Igen csak figyelni kell, nehogy félrenyelj egy szemet se, de nagyon jó móka. Érdemes mag nélküli szőlőt venni a biztos siker érdekében.
Ha sikerült ez a feladat, akkor a hiedelmek szerint szerencsés lesz az új esztendőd.

Mi történik ezután szilveszterkor?

Az éjféli koccintás pezsgővel, Cava-val (ejtds: kává, majdnem pezsgő minőségű habzó bor) vagy sidra-val (ejtsd: szidra, almabor féleség).


Népszerű itt is a tűzijáték és a petárdázás is, melynek végeztével kezdődnek a reggelig tartó utcabálok.

 

Ha az este egy kicsit túl fárasztó volt, Tenerife gyönyörű strandjai tökéletes környezetet biztosítanak ahhoz, hogy pihenj és feltöltsd magad. Barnulj az aranyszínű, homokos partokon és frissülj fel egy hűsítő úszással. A barátaid olyan féltékenyek lesznek, amikor azt mondod nekik, hogy újév napján az óceánban fürödtél, hogy azt el se tudod képzelni. 🙂

Az év első napján sokan vannak az óceánpartokon, hisz az óceánban való fürdőzés jelképezi a megtisztulást is, így ezzel, és fogadalmakkal kezdik itt is az ÚJ ÉVET.

Álomnászút Tenerife 

Ha szeretnél többet megtudni erről a csodálatos szigetről rendeld meg útikönyvünk.

A Sokszínű vidék is közzé tette ezt a cikkünket a tenerifei szilveszter-ről.