Szeretnéd megtudni, hogy 2021-ben az utazás Tenerife szigetére hogyan lehetséges?

Akkor jó helyen jársz, mert ezen az oldalon összeszedtük a legfontosabb információkat, amit tudnod érdemes!

Pálmafák, napfény, óceán és sok-sok kaland.. Már mindenki vágyik egy ilyen utazásra!

 

Te is biztos sokat álmodoztál arról, hogy:

legfrissebb Tenerife utazási szabályok 2021

Na, de lássuk, hogy pontosan mik szükségesek a beutazáshoz!

Tenerife utazás 2021 (Kanári-szigetek beutazás)

Számos kimutatás lehozta már, hogy Tenerife az egyik legbiztonságosabb nyaralási célpont Európában.

Ez azért van, mert 100 ezer lakosra lebontva, a legkisebb a fertőzöttségi arány, így a következő beutazási szabályok vannak érvényben,
Tenerife utazás 2021:

Hogy mit is jelentenek pontosan ezek?

 • A Spanyolországba légi vagy vízi úton történő beutazáskor 12 éven felüli, valamennyi beutazónak, aki kockázatosnak minősített országból (többek között Magyarországról) érkezik, rendelkeznie kell 1 darab, az országba belépés időpontjától visszafelé számított 48 órán belül elvégzett, negatív eredményű fertőzésdiagnosztikai tesztet igazoló elektronikus vagy papír alapú eredeti dokumentummal, amelyet spanyol vagy angol nyelven állítottak ki (ezektől eltérő nyelven kiállított dokumentum esetén szükséges annak hiteles fordító általi lefordítása spanyol nyelvre). A tesztről kiállított dokumentumnak legalább az alábbi adatokat kell tartalmaznia: a beutazó neve, útlevél vagy személyi igazolvány száma, a teszt elvégzésének dátuma, a tesztet végző intézmény megnevezése és elérhetősége, alkalmazott módszer, a teszt eredménye. A spanyol hatóságok által elfogadott tesztek, amelyekkel eleget lehet tenni a fenti kötelezettségnek: PCR teszt. A 12 év alatti kiskorúaknak nem szükséges fertőzésdiagnosztikai teszttel rendelkezniük a Spanyolországba történő belépéshez.

 • Vagy 97%-os specificitási teljesítmény-követelményeknek megfelelő, legalább egy EU tagállam által tesztelésre hitelesített negatív eredményű antigén gyorstesztel kell rendelkezni.

 • A tesztkötelezettség alól kivételt képeznek azok akik angol/spanyol nyelvű igazolással rendelkeznek, HOGY AZ UTAS MEGKAPTA A COVID-19 ELLENI VÉDŐOLTÁST.

  A származási ország illetékes hatóságai által kiállított oltási igazolásokat a teljes oltási program utolsó adagjának beadását követő 14. naptól fogadják el érvényesnek. Az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vagy az Egészségügyi Világszervezet sürgősségi felhasználási eljárásán átesett vakcinák az elfogadottak. Ezek jelenleg az alábbiak: Pfizer, Moderna, Vakzevria (régebben AstraZeneca), Janssen, Sinopharm és Sinovac-Coronavac.
  Az oltási bizonyítványnak legalább a következő információkat kell tartalmaznia:
  1. az oltott személy teljes neve,
  2. az oltás dátuma és időpontja, feltüntetve az utolsó beadott dózis pontos dátumát,
  3. a beadott vakcina típusa,
  4. a beadott adagok száma / teljes ütemterv,
  5. a kibocsátó ország neve
  6. az oltási bizonyítványt kiállító szerv azonosítója.

 • Vagy azok mentesülnek, akik az utazás előtt legalább 11 napnál régebbi angol vagy spanyol nyelvű orvosi igazolással rendelkeznek, arról hogy az utazás előtti 180 napban átestek a fertőzésen.

  Jelen határozat 2021. június 08-tól érvényes!

 • Légi úton történő beutazáskor előzetesen, elektronikus úton szükséges kitölteni a formanyomtatványt az alábbi elérhetőségeken, SPTH honlapon vagy a SPAIN TRAVEL HEALTH – SpTH applikáción keresztül. Elektronikus úton történő kitöltés esetén a beutazó az általa megadott e-mail címre egy QR-kódot fog kapni, amelyet az országba történő belépéskor be kell mutatni. 

További információk a Konzuli Szolgálat és a Magyarország Kanári-szigeteki Tiszteletbeli Konzulátusának oldalán!

Honnan utazhatok Tenerifére?

Az első lehetőség Budapest, melyet márciustól újra igénybe lehet venni, a Wizz Air közvetlen Budapest-Tenerife járatával.
Pontos járat információk a Wizz Air oldalán!

A másik közvetlen járat szintén a Wizz Air légitársasággal Bécs-Tenerife. Mely járatok folyamatosan közlekednek. Ennek menetrendjéről az előbbiekben feltüntetett Wizz Air oldalon lehet tájékozódni!

A Tenerifére szükséges iratokkal, az osztrák határon igazolni lehet, hogy az országot csak tranzit országként használjuk. A repülőtéren felszállásnál kérhetik a Tenerifére szükséges dokumentumokat.
Ezekről a friss információkról utazás előtt mindig tájékozódjunk a Konzuli Szolgálat oldalán.

Ha saját autóval szándékozol a bécsi reptérre érkezni, akkor ajánljuk figyelmedbe a Panda Parkent, ahol magyar nyelven előre le tudod foglalni a parkolóhelyed. Valamint az ár tartalmazza a bécsi reptéri transzfert is! A parkoló mindössze 3 percre található a reptértől.

Viszont, ha szeretnél egy kényelmes transzfer szolgáltatást ajánljuk, figyelmedbe,
az MB Tours reptéri transzfer járatait.

Nyaralás Tenerife szigetén 2021

Tenerife utazás 2021 nyaralas

Élvezhetjük a napsütést, pancsolhatunk az óceánban, rengeteget kirándulhatunk és fakultatív programokon is részt vehetünk. 
Az elérhető programok listájáról fordulj hozzánk bizalommal.

A szigeten számos boltot és éttermet találhatunk nyitva, kivételt képezhetnek a turista környékek, de ettől sem kell megijedni, hisz ott is vannak nyitva boltok és éttermek. Csak jelenleg alkalmazkodnak a kevesebb ember mennyiséghez.

A szigeten körülbelül 1 millió ember éli mindennapjait, így nem kell attól megijedni, hogy nem találunk számunkra megfelelő boltot, éttermet vagy egyéb szolgáltatást.

Jelenleg a legszembetűnőbb különbség a fertőzés esetére szóló biztosítás terén jelentkezik.
A Kanári-szigetek Kormánya szerződést írt alá az AXA biztosítóval, ami az utazás előtt megkötött utasbiztosítás kiegészítése, és abban az esetben lép érvénybe, ha a turista a nyaralás ideje alatt koronavírussal fertőződik.
Az ingyenes kiegészítő biztosítást csak azok a turisták vehetik igénybe, akik hivatalosan bejegyzett, engedélyezett szálláshelyen töltik a nyaralásukat.
 
Ezek mellett köthetsz extra utasbiztosítást a mi biztosítási partnerünknél is. 
 
 

Korlátozások Tenerife szigetén 2021

Az alacsony számok ezeknek a szabályoknak is köszönhető. Az emberek következetesen betartják ezeket az előírásokat, ami egyáltalán nem zavaró,
de mégis nagyobb biztonságot garantál!

Tenerife május 04-től a 2-es fázisban van. Jelen időszakban a következő szabályok érvényesek:

Maszk viselés 6 éven felülieknek a szabadban és zárt, nyilvános helyeken.

Kivételt képez a fürdőzés, az étteremben étkezés, ivás közben; fogyatékkal élőknek; illetve légzőszervi problémákkal küzdőknek (ebben az esetben javasolt, hogy a megfelelő orvosi papírjainkat magunknál tartsuk, esetleges igazoltatás miatt). Valamint az autóban sem, ha egy háztartásban élővel utazunk együtt.

1,5 méteres távolság betartása.

A vendéglátóhelyek 24 órakor bezárnak. Melyek beltéren 50%-os telítettségű; kültéren pedig 75%-os.

Folyamatosan frissülő változásokról, besorolásokról a Kanári-szigeteki,  Magyarország Főkonzulátus oldaláról tájékozódhatsz

Hazautazás Magyarországra

Magyar állampolgárok Magyarországra történő belépésével kapcsolatban:

 

Ha tesztet szeretnél készíttetni valamilyen okból kifolyólag. 
Az alábbi táblázat segítséget nyújthat számodra a szigeten található lehetőségekről. 

PCR tesztek Tenerife szigetén

Az össze gyűjtött információk a tenerife utazás 2021 oldalon tájékoztató jellegűek, a benne lévő adatok, bár folyamatosan  legújabb információkat próbáljuk közzé tenni, de frissességére felelősséget nem tudunk vállalni! Ezért kérjük utazás előtt látogasd meg a lent említett forrásokat és győződj meg a legfrissebb tájékoztatásokról!
Köszönjük, ha segíted munkánkat azzal, ha szólsz nekünk ha a fentebb írtakban van frisebb változás, vagy érdemes plusz tudnivalót közzé tenni.

Források:

 • Kanári-szigeteki Tiszteletbeli Magyar Konzulátusa
 • Konzuli Szolgálat
 • Spain Travel Health
 • Wizz Air
 • Gobierno de Canarias
 • Panda Parken