UTAZÁS TENERIFÉRE
(COVID 2021)

Szeretnéd megtudni, hogy hogyan lehetséges az utazás 2021-ben a Kanári-szigetek gyöngyszemére, Tenerifére?

Akkor jó helyen jársz, mert ezen az oldalon összeszedtük a legfontosabb információkat, amit tudnod érdemes!

Pálmafák, napfény, óceán, sok-sok kaland és BIZTONSÁG.

Már mindenki vágyik egy ilyen utazásra!

Te is biztos sokat álmodoztál arról, hogy:

Na de lássuk, hogy pontosan mik is szükségesek a beutazáshoz!

TENERIFE BEUTAZÁS  2021

Számos kimutatás lehozta már, hogy Tenerife az egyik legbiztonságosabb nyaralási célpont Európában.

Ez azért van, mert 100 ezer lakosra lebontva, a legkisebb a fertőzöttségi arány, így a következő beutazási szabályok vannak érvényben:

Hogy mit is jelent ez pontosan?

Spanyolország Egészségügyi Minisztériuma megerősítette a hírt, miszerint Magyarországot (Budapestet) piros, tehát rizikót jelentő országok közé sorolták.

Szeptember 13-ától a beutazási feltételek az alábbiak szerint alakulnak:
Azoknak, akik a Budapesti Liszt Ferenc Repülőtérről indulnak (lakóhelytől függetlenül) vagy a listán szereplő kockázatot jelentő országok vagy területek valamelyikéből, illetve azok érintésével érkeznek (tranzit esetén is) a Kanári-szigetekre, a belépéshez életkortól függetlenül változatlanul szükséges az SpTH érvényes QR kódja és betöltött 12 éves kortól az oltási / gyógyultsági igazolás VAGY az utazás előtt 72 órán belül végzett PCR / vagy 48 órán belül végzett antigén teszt negatív eredménye alapján az EESZT oldaláról letölthető EU digitális COVID igazolás VAGY az EU normáknak megfelelően, angol nyelven kiállított járványügyi igazolás.
Az elfogadott antigén tesztek listája ide kattintva található:

Felhívjuk a Kanári-szigetekre utazni készülők figyelmét arra, hogy a beutazási szabályok mellett az utaztató légitársaságok és a hivatalos turisztikai szálláshelyek egyéb feltételeket is megkövetelhetnek, ezért indulás előtt néhány nappal feltétlenül egyeztess a légitársaság és a kiválasztott szállás ügyfélszolgálatával.

Ilyen feltétel lehet:

a) 12 éves kortól az érkezését megelőző legfeljebb 72 órán belül elvégzett PCR teszt, vagy az aktív fertőzést kimutató, az egészségügyi hatóságok által elfogadott diagnosztikai vizsgálat eredményének bemutatása, amivel az utazó igazolja, hogy nem fertőzött és nem hordozója a fertőzésnek.
A Kanári-szigetek Egészségügyi Hatóságának tájékoztatása szerint a hotelek többsége ragaszkodik a PCR teszt negatív eredményének bemutatásához.

b) Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elfogadott oltás. Az utazást megelőző 8 hónapon belül történt teljes felvételének igazolása (az utazás előtt 14 nappal megkapta a második oltást is!) angol vagy spanyol nyelven, amelyen tisztán olvasható a teljes oltási rend, a beadott vakcina típusa, a felvett oltások száma és az adagok beadásának dátuma.
A hotelekben / aparthotelekben elfogadott vakcinák: Comirnaty Pfizer, Moderna, Vakzevria (régebben AstraZeneca), Sinopharm és Janssen.

c) Hivatalos angol vagy spanyol nyelvű orvosi igazolás arról, hogy a vendég az utazást megelőző 6 hónapban átesett a fertőzésen.

(Európai Uniós digitális Covid-igazolvány)

Frissítés (2021. 10.18.)

🚦 A Kanári-szigetek Kormányzótanácsának döntése (frissítve: 2021. 10.07.) értelmében a szigetek járványügyi besorolása az alábbiak szerint változik:

🟢  TENERIFE, El Hierro, La Gomera, La Palma, Lanzarote, La Graciosa, Gran Canaria,  Fuerteventura
 

A KANÁRI-SZIGETEKRE UTAZÓK FIGYELMÉBE!

Aki a listán szereplő kockázatot jelentő országból vagy területről, illetve annak érintésével (tranzit esetén is) érkezik a Kanári-szigetekre, annak az SpTH érvényes QR kódján kívül betöltött 12 éves kortól az oltási / gyógyultsági igazolás VAGY a PCR / antigén teszt negatív eredménye alapján az EESZT oldaláról letölthető EU digitális COVID igazolásra VAGY az EU normáknak megfelelően, angol nyelven kiállított járványügyi igazolásra is szüksége lesz a beutazáshoz.
A Kanári-szigetekre érkező magyar turisták által leggyakrabban használt tranzitútvonalak járványügyi szempontból kockázatosnak minősített országai: Ausztria, Németország, Belgium, Írország, Anglia, Olaszország és Franciaország.
Aki Spanyolországon belüli átszállással utazik a Kanári-szigetekre, annak – életkortól függetlenül – az országba való belépéskor az SpTH érvényes QR kódját kell bemutatnia, majd az országon belüli utazáshoz szüksége lesz az EU digitális COVID igazolásra vagy az EU normáknak megfelelően, angol nyelven kiállított járványügyi igazolásra.
 
2021. október 24-ig érvényes lista:
MINDEN légi vagy tengeri úton Spanyolországba érkezőnek, beleértve a gyerekeket is, indulás előtt ki kell töltenie a www.spth.gob.es weboldalon található egészségügyi ellenőrző űrlapot.
 
A formanyomtatványon kitöltendő adatok:
– az utazással kapcsolatos információk,
– személyazonosító adatok,
– az utasok tartózkodási helye és elérhetősége,
– a SARS-CoV-2 egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetésével kapcsolatos járványügyi adatok,
– az oltottságra, a diagnosztikai vizsgálatra vagy COVID-19 fertőzésből való felgyógyulást igazoló dokumentumra vonatkozó információ, amennyiben a beteg veszélyeztetett országból vagy övezetből érkezik (jelenleg a Magyarországról érkezők esetében ez a kérdés nem szerepel az űrlapon)
– felelős nyilatkozat
 
Az egészségügyi ellenőrzési űrlapot az utazás előtt 48 órán belül lehet teljesen kitölteni. Az SpTH egy egyedi QR-kódot generál, amelyet az utasnak a beszállás előtt és a Spanyolországba való belépéskor is be kell mutatnia az egészségügyi ellenőrzéseken.
 
Felhívjuk a Kanári-szigetekre utazni készülők figyelmét arra, hogy a beutazási szabályok mellett az utaztató légitársaságok és a hivatalos turisztikai szálláshelyek egyéb feltételeket is megkövetelhetnek, ezért indulás előtt néhány nappal feltétlenül egyeztess a légitársaság és a kiválasztott szállás ügyfélszolgálatával.
 
 

 

Jelen határozat 2021. július 16-tól érvényes!

További információk a Konzuli Szolgálat oldalán és a – Magyarország Főkonzulátusa a Kanári-szigeteken – Facebook oldalán

HONNAN UTAZHATOK TENERIFÉRE?

Az első lehetőség Budapest, melyet márciustól újra igénybe lehet venni, a Wizz Air közvetlen Budapest-Tenerife járatával. Pontos járat információk a Wizz Air oldalán!

A másik közvetlen járat szintén a Wizz Air légitársasággal Bécs-Tenerife. Mely járatok folyamatosan közlekednek. Ennek menetrendjéről az előbbiekben feltüntetett Wizz Air oldalon lehet tájékozódni!

A Tenerifére szükséges dokumentummal/dokumentumokkal az osztrák határon igazolni lehet, hogy az országot csak tranzit országként használjuk. A repülőtéren felszállásnál kérhetik a Tenerifére szükséges dokumentumokat. Ezekről a friss információkról utazás előtt mindig tájékozódjunk a Konzuli Szolgálat oldalán.

Ha saját autóval szándékozol a bécsi reptérre érkezni, akkor ajánljuk figyelmedbe a Panda Parkent, ahol magyar nyelven előre le tudod foglalni a parkolóhelyed, valamint az ár tartalmazza a bécsi reptéri transzfert is! A parkoló mindössze 3 percre található a reptértől.

Viszont, ha szeretnél egy kényelmes transzfer szolgáltatást, ajánljuk figyelmedbe az MB Tours reptéri transzfer járatait.

NYARALÁS TENERIFE SZIGETÉN (2021)

Élvezhetjük a napsütést, pancsolhatunk az óceánban, rengeteget kirándulhatunk és fakultatív programokon is részt vehetünk.
Az elérhető programok listájáról fordulj hozzánk bizalommal.

A szigeten számos boltot és éttermet találhatunk nyitva, kivételt képezhetnek a turista környékek, de ettől sem kell megijedni, hisz ott is vannak nyitva boltok és éttermek. Csak jelenleg alkalmazkodnak a kevesebb ember mennyiséghez.

A szigeten körülbelül 1 millió ember éli mindennapjait, így nem kell attól megijedni, hogy nem találunk számunkra megfelelő boltot, éttermet vagy egyéb szolgáltatást.

Jelenleg a legszembetűnőbb különbség a fertőzés esetére szóló biztosítás terén jelentkezik.

A Kanári-szigetek Kormánya szerződést írt alá az AXA biztosítóval, ami az utazás előtt megkötött utasbiztosítás kiegészítése, és abban az esetben lép érvénybe, ha a turista a nyaralás ideje alatt koronavírussal fertőződik.

Az ingyenes kiegészítő biztosítást csak azok a turisták vehetik igénybe, akik hivatalosan bejegyzett, engedélyezett szálláshelyen töltik a nyaralásukat.

Ezek mellett köthetsz extra utasbiztosítást a mi biztosítási partnerünknél is.

KORLÁTOZÁSOK TENERIFE SZIGETÉN (2021)

Az emberek következetesen betartják ezeket az előírásokat, ami egyáltalán nem zavaró,
de mégis nagyobb biztonságot garantál!

Október 08-tól a következő szabályok érvényesek!

Folyamatosan frissülő változásokról, besorolásokról a Kanári-szigeteki, Magyarország Főkonzulátusa oldaláról tájékozódhatsz!

HAZAUTAZÁS MAGYARORSZÁGRA

Magyar állampolgárok Magyarországra történő belépésével kapcsolatban:

 

Ha tesztet szeretnél készíttetni Tenerifén valamilyen okból kifolyólag, az alábbi táblázat segítséget nyújthat számodra a szigeten található lehetőségekről:

PCR tesztek Tenerife szigetén

Az oldalon összegyűjtött információk tájékoztató jellegűek, s bár folyamatosan a legújabb információkat próbáljuk közzé tenni, de a benne lévő adatok frissességére nem tudunk felelősséget vállalni! Ezért kérjük, hogy utazás előtt látogasd meg a lent említett forrásokat, és győződj meg a legfrissebb tájékoztatásokról!


Köszönjük, ha segíted munkánkat azzal, hogy szólsz nekünk, ha a fentebb írtakban van frisebb változás, vagy érdemes plusz tudnivalót közzé tenni.

Források:

  • Magyarország Főkonzulátusa a Kanári-szigeteken
  • Konzuli Szolgálat
  • Spain Travel Health
  • Wizz Air
  • Gobierno de Canarias
  • Panda Parken
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis viverra, urna vitae vehicula congue, purus nibh vestibulum lacus, sit amet tristique ante odio viverra orci. Nullam consectetur mollis lacinia.
Download this free eBook to learn how to get 15,000 new, unique visitors per month with our proven techniques.
Stay Updated
Written by John Doe, well versed writer at Brainstorm Publication.
close-link