UTAZÁS TENERIFE SZIGETÉRE
(COVID 2021)

Szeretnéd megtudni, hogy hogyan lehetséges az utazás 2022-ben a Kanári-szigetek gyöngyszemére, Tenerife szigetére?

Akkor jó helyen jársz, mert ezen az oldalon összeszedtük a legfontosabb információkat, amit tudnod érdemes!

Pálmafák, napfény, óceán, sok-sok kaland és BIZTONSÁG.

Már mindenki vágyik egy ilyen utazásra!

Te is biztos sokat álmodoztál arról, hogy:

Na de lássuk, hogy pontosan mik is szükségesek a beutazáshoz!

TENERIFE BEUTAZÁS  2022

Számos kimutatás lehozta már, hogy Tenerife az egyik legbiztonságosabb nyaralási célpont az Európai Unióban.

Az elfogadott antigén tesztek listája ide kattintva található!

Felhívjuk a Kanári-szigetekre utazni készülők figyelmét arra, hogy a beutazási szabályok mellett az utaztató légitársaságok és a hivatalos turisztikai szálláshelyek egyéb feltételeket is megkövetelhetnek, ezért indulás előtt néhány nappal feltétlenül egyeztess a légitársaság és a kiválasztott szállás ügyfélszolgálatával.

Utazás feltételei Tenerife szigetére:

Azoknak, akik egyenesen Magyarországról vagy a listán szereplő más, kockázatot jelentő országok vagy területek valamelyikéből (itt mindig a repülőterek és kikötők elhelyezkedése számít), illetve azok érintésével érkeznek Spanyolországba (tranzit esetén is), a belépéshez ÉLETKORTÓL FÜGGETLENÜL szükségük van az SpTH érvényes QR kódjára. Ezt a kódot az utazás megkezdése előtt legfeljebb 48 órával a www.spth.gob.es oldalon található űrlapok kitöltésével szerezhetik meg.
Légi úton érkezőknek: https://www.spth.gob.es/create
Vízi úton érkezőknek: https://spthm.puertos.es/passenger-data
Szárazföldön érkezőknek: Jelenleg nem kötelező.

Betöltött 12 ÉVES KORTÓL az oltási / gyógyultsági igazolás VAGY az utazás előtt 72 órán belül végzett PCR / vagy 48 órán belül végzett antigén teszt negatív eredménye alapján az EESZT oldaláról (https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal) letölthető EU digitális COVID igazolás VAGY az EU normáknak megfelelően, angol nyelven kiállított járványügyi igazolás.

GYÓGYULTSÁGI IGAZOLÁS:

A legalább 11 nappal az első pozitív NAAT diagnosztikai tesztet követően (az előírás szerint elvégzett első pozitív PCR vagy antigén teszt eredményét is be kell mutatni), de legfeljebb a mintavétel időpontjától számított 180 nap elteltével kiállított gyógyultsági igazolásokat fogadják el. A beutazáshoz NEM ELEGENDŐ a NAAT diagnosztikai teszt nélkül kiállított orvosi igazolás.

 

TESZTEK:

A Spanyolországba történő megérkezés előtt 72 órával elvégzett NAAT – nukleinsav-amplifikációs tesztek (pl. PCR, TMA vagy LAMP) vagy a megérkezés előtt 48 órával elvégzett RAT – antigén gyorstesztek, QR kóddal ellátott, angol, spanyol, német vagy francia nyelven kiállított negatív eredményét fogadják el.
FIGYELEM!
A megérkezést követően a Kanári-szigetek egészségügyi hatósága bárkit kötelezhet arra, hogy akár a helyszínen, akár a beutazást követő 48 órán belül tesztelésen vegyen részt, függetlenül attól, hogy oltott, gyógyult vagy érvényes negatív teszttel érkezett.
 

OLTÁSOK:

Az EMA/WHO által engedélyezett vakcinákról szóló igazolások a teljes oltási program (ez lehet egy, kettő vagy három oltás) utolsó adagjának beadását követő 14. nap után 270 napon át érvényesek.

Spanyolországban a beutazáshoz elfogadott oltások: Pfizer, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm, Moderna.
FONTOS: Az EMA/WHO által nem engedélyezett vakcinákkal történt oltásokról kiállított igazolásokat ÁLTALÁBAN (tehát nem mindig) elfogadják abban az esetben, ha az utolsó beadott adag az engedélyezett vakcinák egyike és az oltás dátumától az utazás napjáig több, mint 14 nap, de nem több, mint 270 nap telik el. Ha beutazásnál mégis problémát jelentene az EMA/WHO által nem engedélyezett vakcinákkal történt oltás, akkor az érkezés után elvégzett PCR vagy antigén teszt negatív eredménye szükséges a belépéshez.

 

 
 
 
 

SPANYOLORSZÁGON BELÜLI ÁTSZÁLLÁS

 

FONTOS VÁLTOZÁS!

A Kanári-szigetekre AZ ORSZÁG BÁRMELY TERÜLETÉRŐL légi vagy tengeri úton érkező utasok kötelesek az alábbi igazolások VALAMELYIKÉT spanyol vagy angol nyelven bemutatni:
– COVID19 ELLENI VÉDŐOLTÁSRÓL SZÓLÓ IGAZOLÁS
Elfogadható abban az esetben, ha az utazás megkezdése előtt 8 hónapon belül kapták meg a COVID19 elleni védőoltás utolsó adagját, vagy 4 hónapon belül, de legalább 15 nappal az utazás előtt kapták az első dózist. Ezektől eltérő esetekben kötelező az aktív fertőzésre vonatkozó negatív diagnosztkai teszt bemutatása.
Elfogadott oltások: Pfizer, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm, Moderna
– AZ AKTÍV FERTŐZÉSRE VONATKOZÓ NEGATÍV DIAGNOSZTIKAI TESZT
Az érkezés előtt 72 órával elvégzett NAAT – nukleinsav-amplifikációs tesztek (pl. PCR, TMA vagy LAMP) vagy érkezés előtt 48 órával elvégzett RAT – antigén gyorstesztek
– Az utazás időpontja előtt kevesebb mint 6 hónappal lezajlott BETEGSÉG ÁTVÉSZELÉSÉRŐL SZÓLÓ IGAZOLÁS. Ennél régebben történt megbetegedés esetén kötelező az aktív fertőzésre vonatkozó negatív diagnosztkai teszt bemutatása.
Érkezéskor NEM KELL járványügyi igazolást bemutatniuk:
– a 12 év alatti gyermekeknek
– azoknak, akik igazolni tudják, hogy – lakóhelyüktől függetlenül – nem tartózkodtak 72 óránál hosszabb ideig a Kanári-szigetek Autonóm Közösség területén kívül
– a Kanári-szigetek Autonóm Közösség területén átutazó tranzit utasoknak, akiknek a célállomása egy másik ország
 
2022 január 16-ig érvényes lista:
🚦 A Kanári- szigetek járványügyi besorolása az új fertőzöttek rendkívül magas száma miatt 2022. január 10-én 00:00 órától az alábbiak szerint alakul:
🟡 Kettes riasztási szint: La Gomera és El Hierro
🔴 Hármas riasztási szint: Gran Canaria, Fuerteventura, La Palma, Lanzarote és La Graciosa
🟤 Négyes riasztási szint: Tenerife

MINDEN légi vagy tengeri úton Spanyolországba érkezőnek, beleértve a gyerekeket is, indulás előtt ki kell töltenie a www.spth.gob.es weboldalon található egészségügyi ellenőrző űrlapot.

A formanyomtatványon kitöltendő adatok:

– az utazással kapcsolatos információk,
– személyazonosító adatok,
– az utasok tartózkodási helye és elérhetősége,
– a SARS-CoV-2 egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetésével kapcsolatos járványügyi adatok,
– az oltottságra, a diagnosztikai vizsgálatra vagy COVID-19 fertőzésből való felgyógyulást igazoló dokumentumra vonatkozó információ, amennyiben a beteg veszélyeztetett országból vagy övezetből érkezik (jelenleg a Magyarországról érkezők esetében ez a kérdés nem szerepel az űrlapon)
– felelős nyilatkozat

 
Az egészségügyi ellenőrzési űrlapot az utazás előtt 48 órán belül lehet teljesen kitölteni. 

Az SpTH egy egyedi QR-kódot generál, amelyet az utasnak a beszállás előtt és a Spanyolországba való belépéskor is be kell mutatnia az egészségügyi ellenőrzéseken.

 
Felhívjuk a Kanári-szigetekre utazni készülők figyelmét arra, hogy a beutazási szabályok mellett az utaztató légitársaságok és a hivatalos turisztikai szálláshelyek egyéb feltételeket is megkövetelhetnek, ezért indulás előtt néhány nappal feltétlenül egyeztess a légitársaság és a kiválasztott szállás ügyfélszolgálatával.
 
 

 

További friss információk a Konzuli Szolgálat oldalán és a – Magyarország Főkonzulátusa a Kanári-szigeteken – Facebook oldalán

HONNAN UTAZHATOK TENERIFÉRE?

Az első lehetőség Budapest, melyet márciustól újra igénybe lehet venni, a Wizz Air közvetlen Budapest-Tenerife járatával.
Pontos járat információk a Wizz Air oldalán!

A másik közvetlen járat szintén a Wizz Air légitársasággal Bécs-Tenerife. Mely járatok folyamatosan közlekednek. Ennek menetrendjéről az előbbiekben feltüntetett Wizz Air oldalon lehet tájékozódni!

A Tenerife szigetére utazáshoz szükséges dokumentummal/dokumentumokkal az osztrák határon igazolni lehet, hogy az országot csak tranzit országként használjuk. A repülőtéren felszállásnál kérhetik a Tenerifére szükséges dokumentumokat.
Ezekről a friss információkról utazás előtt mindig tájékozódjunk a Konzuli Szolgálat oldalán.

Ha saját autóval szándékozol a bécsi reptérre érkezni, akkor ajánljuk figyelmedbe a Panda Parkent, ahol magyar nyelven előre le tudod foglalni a parkolóhelyed, valamint az ár tartalmazza a bécsi reptéri transzfert is! A parkoló mindössze 3 percre található a reptértől.

Viszont, ha szeretnél egy kényelmes transzfer szolgáltatást, ajánljuk figyelmedbe a Black Limousine reptéri transzfer járatait.

UTAZÁS TENERIFE SZIGETÉRE (2021)

A Kanári-szigetek Kormánya mindent megtesz az idelátogató turisták biztonságáért és nyugalmáért. Ezért az AXA Biztosító Társasággal együttműködve egy olyan kigészítő biztosítást ajánl, ami a szigeteken nyaralók számára komoly segítséget jelent abban az esetben, ha nyaralásuk alatt COVID9 fertőzést kapnak.

Ki jogosult a kiegészítő biztosítás igénybevételére?

Az a turista, aki a Kanári-szigetek bármelyikén legalább 1, de legfeljebb 30 napos tartózkodással, ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ turisztikai létesítményben* száll meg, és A NYARALÁS ALATT FERTŐZŐDIK meg, tehát a COVID19 PCR tesztje pozitív lesz, valamint az őt az utazás során kísérő CSALÁDTAGOK (barátok nem!), még abban az esetben is, ha az ő tesztjük negatív.
*hotel, aparthotel és hivatalosan bejegyzett, VV engedélyszámmal ellátott nyaraló (vivienda vacacional)
A biztosítás csak és kizárólag a Kanári-szigetek területére vonatkozik és a turista elutazásának pillanatában megszűnik.
Ez a kiegészítő biztosítás nincs hatással a turista által az indulás előtt megkötött utazási biztosításra, de nem alkalmazható annak hiányában.

Mit tartalmaz a biztosítás?

– A szigetcsoport bármelyik tagján történő COVID19 fertőzés kapcsán felmerülő orvosi, sebészeti, gyógyszerészeti és kórházi költségeket maximim 4.500 € értékben, 100 euró önrész megfizetése mellett
– COVID19 által megfertőződött turisták egészségügyi hazaszállátásának költségeit abban az esetben, ha az állapotuk miatt a hazaszállítás szükségessé válik
– COVID19 fertőzésben elhunyt turisták hazaszállításának költségét.
– A biztosított szállodai tartózkodásának meghosszabbításával kapcsolatos költségeket COVID19 megbetegedés és kötelező karantén esetén is. Csak orvosi igazolással igényelhető, maximum 5.000 € értékig és 15 napon át.

Mire nem terjed ki a biztosítás?

– A COVID19 fertőzés előtt már fennálló súlyos vagy krónikus betegségekből eredő szövődményekre vagy sérülésekre, amelyek a fertőzés hatására súlyosbodhatnak, illetve a súlyos vagy krónikus állapotba való visszaesésre.
– A nyaralás alatt megindult szülésre és a terhesség idejére, kivéve akkor, ha a COVID19 fertőzés AZ ELSŐ HÉT HÓNAPBAN előre nem látható komplikációkat okoz.
– Az elhunytak hazasszállítási költségén kívül felmerülő hamvasztási és búcsúztatási költségekre.
 

FIGYELEM!

A fent leírtak egy kiegészítő biztosítás feltételeit tartalmazzák, ami önmagában nem köthető meg. Csak akkor lép érvénybe, ha olyan, a COVID19 járvánnyal kapcsolatos helyzet áll elő, amit az utas által az utazás időtartamára megkötött egyéb biztosítások nem fedeznek.

Forrás:
További friss információt találhatsz
az alábbi forrásra kattintva.

Magyarország Főkonzulátusa a Kanári-szigeteken

Ezek mellett köthetsz extra utasbiztosítást a mi biztosítási partnerünknél is.

KORLÁTOZÁSOK TENERIFE SZIGETÉN (2021)

Az emberek következetesen betartják ezeket az előírásokat, ami egyáltalán nem zavaró,
de mégis nagyobb biztonságot garantál!

2022 január 10-től a következő szabályok érvényesek Tenerifén:

Folyamatosan frissülő változásokról, besorolásokról a Kanári-szigeteki, Magyarország Főkonzulátusa oldaláról tájékozódhatsz!

ÚJ KORLÁTOZÁS!

A Kanári-szigetek Legfelsőbb Bírósága 2021. december 4-én jóváhagyta a helyi kormány indítványát, miszerint 2021. december 10-én 00:00 órától a vendéglátóipari egységek a belépéshez MEGKÖVETELHETIK a COVID tanúsítvány* bemutatását. Azok, akik úgy döntöttek, hogy nem oltatják be magukat, vagy nem kívánják bemutatni a védőoltás dokumentációját, de már átestek a fertőzésen, választhatják a gyógyulásról szóló igazolás bemutatását is.

A Kanári Kormányhivatal tegnapi ülésén megállapodás született arról, hogy az egyes járványügyi szintekre meghatározott nyitvatartási idő és létszám növelhető azon vendéglátóipari egységek esetében, amelyek a belépés feltételeként alkalmazzák a COVID tanúsítvány* bemutatási kötelezettségét.

Ezek a vendéglátóipari egységek az alábbi kedvezményekben részesülnek:

🟢1-es riasztási szint: a nyitva tartás korlátlan, az egység kültéren és beltéren egyaránt 100 százalékos kapacitással üzemelhet
🟡 2-es riasztási szint: a nyitva tartás hajnali 04:00 óráig engedélyezett, az egység kültéren 100 százalékos, beltéren 75 százalékos kapacitással üzemelhet
🔴 3-as riasztási szint: a nyitva tartás hajnali 03:00 óráig engedélyezett, az egység kültéren 75 százalékos, beltéren 50 százalékos kapacitással üzemelhet

Ez a kedvezmény december 15-én 00:00 órától 2022. január 10-én 24:00 óráig lesz hatályban, de a a járványügyi helyzettől függően meghosszabbítható.

* A www.vacunacovid.gob.es oldalán a COVID tanúsítvány meghatározása a következő:

“Az Európai Unióban 2021. július 1-jétől egységesen bevezetett EU digitális COVID tanúsítvány egy olyan dokumentum, amely lehetővé teszi, hogy az adott személy hitelt érdemlően igazolja, hogy:
– rendelkezik a COVID19 elleni védőoltással (az adott vakcinára vonatkozó oltási protokollnak megfelelő mennyiségben)
– PCR vagy antigén tesztje COVID19-re negatív lett

– átesett a COVID19 fertőzésen

 

FONTOS beutazási INFORMÁCIÓ!

 
Érvénybe lépett az a szabály, miszerint a Kanári-szigetek egészségügyi hatósága bárkit kötelezhet arra, hogy a beutazást követő 48 órán belül tesztelésen vegyen részt, függetlenül attól, hogy oltott, gyógyult vagy érvényes negatív teszttel érkezett.
Ezt a szigorítást a szigeteken élők és az itt nyaralók védelmében hozták azért, hogy minél biztosabban kiszűrhessék az esetlegesen fertőző beutazókat.
A tesztelésre kötelezetteket szúrópróbaszerűen választják ki és a tapasztalat azt mutatja, hogy tanácsos ott helyben, a repülőtéren elvégeztetni az előírt tesztet, ezzel sok időt spórolhatnak.
Az eredményt e-mailben kapják meg és onnan továbbíthatják arra a hatósági e-mail címre, amit az érkezéskor kapott tájékoztató lapon találnak.

Tenerife déli repülőterén a teszt ára 29,17 eurótól érhető el, amit csak bankkártyával lehet kifizetni.

Aki mégis később szeretne eleget tenni a tesztelési kötelezettségének, ezen az oldalon a sziget és a szálláshelye postai irányítószámának megadásával megtudhatja, hogy hol található a legközelebbi hivatalos tesztelőállomás: https://www.holaislascanarias.com/…/centrosautorizados…/

2021. december 11.

További friss információt találhatsz az alábbi forrásra kattintva.
Forrás: Magyarország Főkonzulátusa a Kanári-szigeteken

HAZAUTAZÁS MAGYARORSZÁGRA

Magyar állampolgárok Magyarországra történő belépésével kapcsolatban:

 

Az oldalon összegyűjtött információk tájékoztató jellegűek, s bár folyamatosan a legújabb információkat próbáljuk közzé tenni, de a benne lévő adatok frissességére nem tudunk felelősséget vállalni! Ezért kérjük, hogy utazás előtt látogasd meg a lent említett forrásokat, és győződj meg a legfrissebb tájékoztatásokról!

Köszönjük, ha segíted munkánkat azzal, hogy szólsz nekünk, ha a fentebb írtakban van frisebb változás, vagy érdemes plusz tudnivalót közzé tenni.

Források:

  • Magyarország Főkonzulátusa a Kanári-szigeteken
  • Konzuli Szolgálat
  • Spain Travel Health
  • Wizz Air
  • Gobierno de Canarias
  • Panda Parken
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis viverra, urna vitae vehicula congue, purus nibh vestibulum lacus, sit amet tristique ante odio viverra orci. Nullam consectetur mollis lacinia.
Download this free eBook to learn how to get 15,000 new, unique visitors per month with our proven techniques.
Stay Updated
Written by John Doe, well versed writer at Brainstorm Publication.
close-link