Szeretnéd megtudni, hogy 2021-ben az utazás Tenerife szigetére hogyan lehetséges?

Akkor jó helyen jársz, mert ezen az oldalon összeszedtük a legfontosabb információkat, amit tudnod érdemes!

Pálmafák, napfény, óceán és sok-sok kaland.. Már mindenki vágyik egy ilyen utazásra!

 

Te is biztos sokat álmodoztál arról, hogy:

legfrissebb Tenerife utazási szabályok 2021

Na, de lássuk, hogy pontosan mik szükségesek a beutazáshoz!

Tenerife utazás 2021 (Kanári-szigetek beutazás)

Számos kimutatás lehozta már, hogy Tenerife az egyik legbiztonságosabb nyaralási célpont Európában.

Ez azért van, mert 100 ezer lakosra lebontva, a legkisebb a fertőzöttségi arány, így a következő beutazási szabályok vannak érvényben,
Tenerife utazás 2021:

Hogy mit is jelent ez pontosan?

Spanyolország Egészségügyi Minisztériuma ma reggel megrősítette a hírt, miszerint Magyarországot a mai naptól a zöld, tehát rizikót nem jelentő országok közé sorolták. Ez azt jelenti, hogy ameddig ez a besorolás nem változik meg, addig azoknak a Spanyolországba utazó magyar állampolgároknak, akik utazásuk során nem érintenek rizikót jelentő országot, az SpTH érvényes QR kódján kívül semmilyen más igazolásra nincs szükségük.

Felhívom a Kanári-szigetekre utazni készülők figyelmét arra, hogy a beutazási szabályok mellett az utaztató légitársaságok és a hivatalos turisztikai szálláshelyek egyéb feltételeket is megkövetelhetnek, ezért indulás előtt néhány nappal feltétlenül egyeztessenek a légitársaság és a kiválasztott szállás ügyfélszolgálatával.

Forrás: Magyarország Főkonzulátusa a Kanári-szigeteken facebook oldala

Jelen határozat 2021. június 21 -től érvényes!

 

További információk a Konzuli Szolgálat és a Magyarország Kanári-szigeteki Főkonzulának oldalán

Honnan utazhatok Tenerifére?

Az első lehetőség Budapest, melyet márciustól újra igénybe lehet venni, a Wizz Air közvetlen Budapest-Tenerife járatával.
Pontos járat információk a Wizz Air oldalán!

A másik közvetlen járat szintén a Wizz Air légitársasággal Bécs-Tenerife. Mely járatok folyamatosan közlekednek. Ennek menetrendjéről az előbbiekben feltüntetett Wizz Air oldalon lehet tájékozódni!

A Tenerifére szükséges iratokkal, az osztrák határon igazolni lehet, hogy az országot csak tranzit országként használjuk. A repülőtéren felszállásnál kérhetik a Tenerifére szükséges dokumentumokat.
Ezekről a friss információkról utazás előtt mindig tájékozódjunk a Konzuli Szolgálat oldalán.

Ha saját autóval szándékozol a bécsi reptérre érkezni, akkor ajánljuk figyelmedbe a Panda Parkent, ahol magyar nyelven előre le tudod foglalni a parkolóhelyed. Valamint az ár tartalmazza a bécsi reptéri transzfert is! A parkoló mindössze 3 percre található a reptértől.

Viszont, ha szeretnél egy kényelmes transzfer szolgáltatást ajánljuk, figyelmedbe,
az MB Tours reptéri transzfer járatait.

Nyaralás Tenerife szigetén 2021

Tenerife utazás 2021 nyaralas

Élvezhetjük a napsütést, pancsolhatunk az óceánban, rengeteget kirándulhatunk és fakultatív programokon is részt vehetünk. 
Az elérhető programok listájáról fordulj hozzánk bizalommal.

A szigeten számos boltot és éttermet találhatunk nyitva, kivételt képezhetnek a turista környékek, de ettől sem kell megijedni, hisz ott is vannak nyitva boltok és éttermek. Csak jelenleg alkalmazkodnak a kevesebb ember mennyiséghez.

A szigeten körülbelül 1 millió ember éli mindennapjait, így nem kell attól megijedni, hogy nem találunk számunkra megfelelő boltot, éttermet vagy egyéb szolgáltatást.

Jelenleg a legszembetűnőbb különbség a fertőzés esetére szóló biztosítás terén jelentkezik.
A Kanári-szigetek Kormánya szerződést írt alá az AXA biztosítóval, ami az utazás előtt megkötött utasbiztosítás kiegészítése, és abban az esetben lép érvénybe, ha a turista a nyaralás ideje alatt koronavírussal fertőződik.
Az ingyenes kiegészítő biztosítást csak azok a turisták vehetik igénybe, akik hivatalosan bejegyzett, engedélyezett szálláshelyen töltik a nyaralásukat.
 
Ezek mellett köthetsz extra utasbiztosítást a mi biztosítási partnerünknél is. 
 
 

Korlátozások Tenerife szigetén 2021

Az alacsony számok ezeknek a szabályoknak is köszönhető. Az emberek következetesen betartják ezeket az előírásokat, ami egyáltalán nem zavaró,
de mégis nagyobb biztonságot garantál!

Tenerifén június 26-tól szabadban már nem kell viselni a maszkot.

 Jelen időszakban a következő szabályok érvényesek:

Maszk viselés 6 éven felülieknek a zárt, nyilvános helyeken.

Továbbá nem kötelezö viselés fürdőzés, étteremben étkezés, ivás közben; fogyatékkal élőknek; illetve légzőszervi problémákkal küzdőknek (ebben az esetben javasolt, hogy a megfelelő orvosi papírjainkat magunknál tartsuk, esetleges igazoltatás miatt). Valamint az autóban sem, ha egy háztartásban élővel utazunk együtt.

1,5 méteres távolság betartása.

A vendéglátóhelyek 24 órakor bezárnak. Melyek beltéren 75%-os telítettségű; kültéren pedig 100%-os kihasználtsággal várják a vendégeket.

Folyamatosan frissülő változásokról, besorolásokról a Kanári-szigeteki,  Magyarország Főkonzulátus oldaláról tájékozódhatsz

Hazautazás Magyarországra

Magyar állampolgárok Magyarországra történő belépésével kapcsolatban:

 

Ha tesztet szeretnél készíttetni valamilyen okból kifolyólag. 
Az alábbi táblázat segítséget nyújthat számodra a szigeten található lehetőségekről. 

PCR tesztek Tenerife szigetén

Az össze gyűjtött információk a tenerife utazás 2021 oldalon tájékoztató jellegűek, a benne lévő adatok, bár folyamatosan  legújabb információkat próbáljuk közzé tenni, de frissességére felelősséget nem tudunk vállalni! Ezért kérjük utazás előtt látogasd meg a lent említett forrásokat és győződj meg a legfrissebb tájékoztatásokról!
Köszönjük, ha segíted munkánkat azzal, ha szólsz nekünk ha a fentebb írtakban van frisebb változás, vagy érdemes plusz tudnivalót közzé tenni.

Források:

  • Kanári-szigeteki Tiszteletbeli Magyar Konzulátusa
  • Konzuli Szolgálat
  • Spain Travel Health
  • Wizz Air
  • Gobierno de Canarias
  • Panda Parken