+36 29 998 555 (H.-P.: 10:00-18:00)

Turisztikai engedélyszám:  I-0004569.1      BFKH szám: TO-000103

Holidayintenerife.eu logo hosszúkás

UTAZÁS TENERIFE SZIGETÉRE
(COVID 2022)

Szeretnéd megtudni, hogy hogyan lehetséges az utazás 2022-ben a Kanári-szigetek gyöngyszemére, Tenerife szigetére?

Akkor jó helyen jársz, mert ezen az oldalon összeszedtük a legfontosabb információkat, amit tudnod érdemes!
Pálmafák, napfény, óceán, sok-sok kaland és BIZTONSÁG. Már mindenki vágyik egy ilyen utazásra! Te is biztos sokat álmodoztál arról, hogy:
Tenerife utazás 2022

Na de lássuk, hogy pontosan mik is szükségesek a beutazáshoz!

Tenerife beutazás 2022

Számos kimutatás lehozta már, hogy Tenerife az egyik legbiztonságosabb nyaralási célpont az Európai Unióban.

AZ EU TAGORSZÁGOKBÓL ÉS A SCHENGENI TÁRSULT ORSZÁGOKBÓL SPANYOLORSZÁGBA ÉRKEZŐ UTASOK FIGYELMÉBE!
2022. június 2-ától az EU tagországokból és a Schengeni társult országokból légi vagy vízi úton érkező utasok járványügyi igazolás és SpTH regisztráció nélkül léphetnek be Spanyolországba.

Utazás feltételei Tenerife szigetére

KÜLFÖLDRŐL A KANÁRI-SZIGETEKRE UTAZÓK FIGYELMÉBE!
 

FIGYELEM, VÁLTOZÁS 

 
AZ EU TAGORSZÁGOKBÓL ÉS A SCHENGENI TÁRSULT ORSZÁGOKBÓL SPANYOLORSZÁGBA ÉRKEZŐ UTASOK FIGYELMÉBE!
2022. június 2-ától az EU tagországokból és a Schengeni társult országokból légi vagy vízi úton érkező utasok járványügyi igazolás és SpTH regisztráció nélkül léphetnek be Spanyolországba.
Azoknak tehát, akik nyaralásuk helyszínéül a Kanári-szigetek bármelyik tagját választják, a mai naptól nincs szükségük járványügyi igazolásra sem beutazáskor, sem a szigeteken töltött idő alatt.
Érkezéskor továbbra is végeznek szúrópróbaszerű tesztelést azoknál az utasoknál, akik nem EU tagországból vagy a Schengeni társult országok valamelyikéből érkeznek Spanyolországba, és számukra betöltött 12 éves kortól változatlanul kötelező a járványügyi igazolás bemutatása.
 
A Kanári-szigeteken jelenleg sem a zárt, sem a szabad területeken nincs kötelezően előírt maszkviselés. Kivételt képeznek a szociális és egészségügyi intézmények, ahol a látogatók és a dolgozók számára továbbra is kötelező a maszk folyamatos használata.
Akik ellátogatnak a szigetekre, tapasztalhatják, hogy sokan, elsősorban az itt élő külföldiek és a helyi lakosok változatlanul hordják a maszkot. A hatóságok kifejezett kérése, hogy mindenki tartsa tiszteletben ezt a döntést.
 
 
 
Forrás: Ministerio de Sanidad

Utazás Tenerifére!

Az első lehetőség Budapest, a Wizz Air közvetlen Budapest-Tenerife járatával.

Pontos járat információk a Wizz Air oldalán!

A másik közvetlen járat szintén a Wizz Air légitársasággal Bécs-Tenerife. Mely járatok folyamatosan közlekednek. Ennek menetrendjéről az előbbiekben feltüntetett Wizz Air oldalon lehet tájékozódni!

A Tenerife szigetére utazáshoz szükséges dokumentum(mal)/(okkal) az osztrák határon igazolni lehet, hogy az országot csak tranzit országként használjuk. A repülőtéren felszállásnál kérhetik a Tenerifére szükséges dokumentumokat.
Ezekről a friss információkról utazás előtt mindig tájékozódjunk a Konzuli Szolgálat oldalán.

Ha saját autóval szándékozol a bécsi reptérre érkezni, akkor ajánljuk figyelmedbe a Panda Parkent, ahol magyar nyelven előre le tudod foglalni a parkolóhelyed, valamint az ár tartalmazza a bécsi reptéri transzfert is! A parkoló mindössze 3 percre található a reptértől.

Viszont, ha szeretnél egy kényelmes transzfer szolgáltatást, ajánljuk figyelmedbe a Black Limousine reptéri transzfer járatait.

Utazás Tenerife szigetére (2022)

A Kanári-szigetek Kormánya mindent megtesz az idelátogató turisták biztonságáért és nyugalmáért. Ezért az AXA Biztosító Társasággal együttműködve egy olyan kigészítő biztosítást ajánl, ami a szigeteken nyaralók számára komoly segítséget jelent abban az esetben, ha nyaralásuk alatt COVID9 fertőzést kapnak.

Ki jogosult a kiegészítő biztosítás igénybevételére?

Az a turista, aki a Kanári-szigetek bármelyikén legalább 1, de legfeljebb 30 napos tartózkodással, ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ turisztikai létesítményben* száll meg, és A NYARALÁS ALATT FERTŐZŐDIK meg, tehát a COVID19 PCR tesztje pozitív lesz, valamint az őt az utazás során kísérő CSALÁDTAGOK (barátok nem!), még abban az esetben is, ha az ő tesztjük negatív.

*hotel, aparthotel és hivatalosan bejegyzett, VV engedélyszámmal ellátott nyaraló (vivienda vacacional)

A biztosítás csak és kizárólag a Kanári-szigetek területére vonatkozik és a turista elutazásának pillanatában megszűnik.

Ez a kiegészítő biztosítás nincs hatással a turista által az indulás előtt megkötött utazási biztosításra, de nem alkalmazható annak hiányában.

Mit tartalmaz a biztosítás?

 • A szigetcsoport bármelyik tagján történő COVID19 fertőzés kapcsán felmerülő orvosi, sebészeti, gyógyszerészeti és kórházi költségeket maximim 4.500 € értékben, 100 euró önrész megfizetése mellett
 • COVID19 által megfertőződött turisták egészségügyi hazaszállátásának költségeit abban az esetben, ha az állapotuk miatt a hazaszállítás szükségessé válik
 • COVID19 fertőzésben elhunyt turisták hazaszállításának költségét.
 • A biztosított szállodai tartózkodásának meghosszabbításával kapcsolatos költségeket COVID19 megbetegedés és kötelező karantén esetén is. Csak orvosi igazolással igényelhető, maximum 5.000 € értékig és 15 napon át.

 

Mire nem terjed ki a biztosítás?

 • A COVID19 fertőzés előtt már fennálló súlyos vagy krónikus betegségekből eredő szövődményekre vagy sérülésekre, amelyek a fertőzés hatására súlyosbodhatnak, illetve a súlyos vagy krónikus állapotba való visszaesésre.
 • A nyaralás alatt megindult szülésre és a terhesség idejére, kivéve akkor, ha a COVID19 fertőzés AZ ELSŐ HÉT HÓNAPBAN előre nem látható komplikációkat okoz.
 • Az elhunytak hazasszállítási költségén kívül felmerülő hamvasztási és búcsúztatási költségekre.

Figyelem!

A fent leírtak egy kiegészítő biztosítás feltételeit tartalmazzák, ami önmagában nem köthető meg. Csak akkor lép érvénybe, ha olyan, a COVID19 járvánnyal kapcsolatos helyzet áll elő, amit az utas által az utazás időtartamára megkötött egyéb biztosítások nem fedeznek.

Forrás:
További friss információt találhatsz
az alábbi forrásra kattintva.

Magyarország Főkonzulátusa a Kanári-szigeteken

Ezek mellett köthetsz extra utasbiztosítást a mi biztosítási partnerünknél is.

Tenerifei utazás 2021

Korlátozások Tenerife szigetén (2022)

2022. április 20-ától a zárt terekben is megszűnt a maszkviselési kötelezettség. Ez nem jelenti azt, hogy sehol nem kell – vagy nem ajánlott – a maszk viselete, de lényegesen enyhülnek az erre vonatkozó szabályok.
 A hatéves vagy annál idősebb személyek továbbra is kötelesek arcmaszkot viselni:
Folyamatosan frissülő változásokról, besorolásokról a Kanári-szigeteki, Magyarország Főkonzulátusa oldaláról tájékozódhatsz!
Tenerife utazás 2021

FONTOS beutazási INFORMÁCIÓ!

 
Érvénybe lépett az a szabály, miszerint a Kanári-szigetek egészségügyi hatósága bárkit kötelezhet arra, hogy a beutazást követő 48 órán belül tesztelésen vegyen részt, függetlenül attól, hogy oltott, gyógyult vagy érvényes negatív teszttel érkezett.
Ezt a szigorítást a szigeteken élők és az itt nyaralók védelmében hozták azért, hogy minél biztosabban kiszűrhessék az esetlegesen fertőző beutazókat.
A tesztelésre kötelezetteket szúrópróbaszerűen választják ki és a tapasztalat azt mutatja, hogy tanácsos ott helyben, a repülőtéren elvégeztetni az előírt tesztet, ezzel sok időt spórolhatnak.
Az eredményt e-mailben kapják meg és onnan továbbíthatják arra a hatósági e-mail címre, amit az érkezéskor kapott tájékoztató lapon találnak.

Tenerife déli repülőterén a gyorsteszt ára 29,17 eurótól érhető el, amit csak bankkártyával lehet kifizetni.

Aki mégis később szeretne eleget tenni a tesztelési kötelezettségének, ezen az oldalon a sziget és a szálláshelye postai irányítószámának megadásával megtudhatja, hogy hol található a legközelebbi hivatalos tesztelőállomás: https://www.holaislascanarias.com/…/centrosautorizados…/

2021. december 11.

További friss információt találhatsz az alábbi forrásra kattintva.
Forrás: Magyarország Főkonzulátusa a Kanári-szigeteke

Hazautazás Magyarországra

VÁLTOZÁS A MAGYARORSZÁGI BEUTAZÁSI SZABÁLYOKBAN
2022. március 7-én hatályba lépett a koronavírus-világjárvány elleni egyes védelmi intézkedések megszüntetéséről szóló 77/2022. (III. 4.) Korm. rendelet, amely hatályon kívül helyezte a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendeletet.
Ennek értelmében:
KÖZÚTON, VASÚTON, VÍZI ÉS LÉGI ÚTON – ÁLLAMPOLGÁRSÁGTÓL ÉS A KORONAVÍRUS ELLENI VÉDETTSÉGTŐL FÜGGETLENÜL – JÁRVÁNYÜGYI KORLÁTOZÁS NÉLKÜL BE LEHET LÉPNI MAGYARORSZÁG TERÜLETÉRE,
azonban a beutazás egyéb, általános feltételeivel (pl. érvényes úti okmány) rendelkezni kell.
 
(Forrás: Országos Rendőrfőkapitányság)
 

Az oldalon összegyűjtött információk tájékoztató jellegűek, s bár folyamatosan a legújabb információkat próbáljuk közzé tenni, de a benne lévő adatok frissességére nem tudunk felelősséget vállalni! Ezért kérjük, hogy utazás előtt látogasd meg a lent említett forrásokat, és győződj meg a legfrissebb tájékoztatásokról!

Köszönjük, ha segíted munkánkat azzal, hogy szólsz nekünk, ha a fentebb írtakban van frisebb változás, vagy érdemes plusz tudnivalót közzé tenni.

Források:

 • Magyarország Főkonzulátusa a Kanári-szigeteken
 • Konzuli Szolgálat
 • Spain Travel Health
 • Wizz Air
 • Gobierno de Canarias
 • Panda Parken

Kerüld el a buktatókat, amik elronthatják a nyaralásod!

Legyen gondtalan Neked is a tenerifei pihenésed!

Töltsd le a kalauzunkat, és eláruljuk, mi az a 7+1 dolog, amivel garantálhatod, hogy a tenerifei nyaralásod életed egyik legszebb élménye legyen.
Tipp Tenerife