+36 29 998 555 (H.-P.: 10:00-18:00)

Turisztikai engedélyszám:  I-0004569.1      BFKH szám: TO-000103

Holidayintenerife.eu logo hosszúkás

Vulkánkitörés veszélyei miatt aggódnak a Tenerife szigetére készülők

Tenerife nincs veszélybe la Palma vulkán működéstől

A La Palma szigetén történt vasárnapi vulkánkitörés híre miatt számos turista bizonytalan a Kanári-szigetekre (például: Tenerife) tervezett utazása kapcsán. A helyi utazási irodák telefonvonalai égnek az érdeklődők kérdései miatt, ám szerencsére Tenerifét nem veszélyezteti közvetlenül a lávakitörés. A helyiek is csak a tévéből értesültek a katasztrófáról.

Továbbra is aktív La Palma szigetén működő Cumbre Vieja vulkán.

A forró láva, ami folyamatosan az óceán felé halad, eddig több száz otthont pusztított el, a kár már több mint 30 milliárd forint. A világsajtó hangos a természeti katasztrófától, így nem csoda, hogy aggódnak a Kanári-szigetek népszerű nyaralóhelyére, Tenerifére készülő turisták. Köztük a magyarok is, akik közül nagy számban választják az őszi és téli hónapokban is az örök tavasz szigetét, ahol napfényes időjárás várja a turistákat.

Rémhírek vagy igaz, ami rebesgetnek Tenerife szigetéről?

“Ahogy megjelentek az első hírek a sajtóban, úgy indultak meg felénk is a kérdések. A turisták bizonytalanok, hogy Tenerifét mennyire érinti a vulkánkitörés, zavarja-e a légiközlekedést, veszélyben vannak-e nálunk? Tudjuk, hogy ilyenkor az információhiány a legrosszabb” – kezdte Sajtos Gábor, a Holiday in Tenerife.EU tulajdonosa, akit több tévétársaság is megkeresett, hogy nyilatkozzon az aktuális helyzetről.

“Szerencsére mindenkit meg tudunk nyugtatni, Tenerife ugyanis több, mint száz kilométeres távolságban van a vulkánkitörés helyszínétől. Nálunk szinte semmit sem lehet észrevenni az ott zajló folyamatokból, a legtöbb helyi is csak a tévéből értesült a szomszédos katasztrófáról. Együtt érzünk azokkal, akik a láva miatt elveszítik az otthonaikat, azonban szerencsére az emberek biztonságban vannak, napokkal előbb figyelmeztették és időben evakuálták őket” – mondta a tenerifei utazási szakértő, aki megnyugtatta a hozzájuk készülőket: a repülőjáratokat és a hétköznapi életet sem befolyásolja a közeli kitörés.

Ötödik hullám, Tenerife?

Sajtos Gábor arról is beszélt, hogy Tenerifén jelenleg a koronavírus ötödik hulláma van lecsengőben. A sziget néhány napja sárga jelzést kapott, az esetszámok csökkenése miatt, pedig arra számítanak, hogy ez hamarosan zöldre vált.

Megjelent cikkek:

https://www.travelo.hu/tavol/20210924-tenerife-vulkankitores-aggodalom-utazas-veszelyes.html

http://turizmusonline.hu/kulfold/cikk/vulkanveszely_miatt_aggodnak_a_tenerifere_keszulok

https://www.penzcentrum.hu/utazas/20210924/vulkankitorestol-paraznak-az-ide-utazo-magyarok-a-covid-jarvanynak-viszont-mar-az-5-hullama-van-1118022

https://szeretunkutazni.hu/2021/09/24/vulkanveszely-miatt-aggodnak-a-tenerifere-keszulok/

https://profitline.hu/vulkanveszely-miatt-aggodnak-a-tenerifere-keszulok-427184

https://mabisz.hu/szemle/?p=45562

https://www.alon.hu/orszagos-hirek/2021/09/vulkanveszely-miatt-aggodnak-a-tenerifere-keszulok

https://www.keruletiujsag.hu/budapest-te-draga/hirek/vulkanveszely-miatt-aggodnak-a-tenerifere-keszulok

https://familyversum.hu/vulkanveszely-miatt-aggodnak-a-tenerifere-keszulok/

https://uzletesutazas.hu/vulkanveszely-tenerife/

Kerüld el a buktatókat, amik elronthatják a nyaralásod!

Legyen gondtalan Neked is a tenerifei pihenésed!

Töltsd le a kalauzunkat, és eláruljuk, mi az a 7+1 dolog, amivel garantálhatod, hogy a tenerifei nyaralásod életed egyik legszebb élménye legyen.
Tipp Tenerife