Loro Park – Két éven keresztül a világ legjobb állatkertje

2024.05.15 | Blog | 0 hozzászólás

Ha valaki utánanéz Tenerifének, az első két program, ami szembe jön vele a Siam Park és a Loro Park. Ez egyáltalán nem meglepő. Ez a két park nyújtja a sziget legszínvonalasabb szórakozási lehetőségei közül jó néhányat. Garantáltan az egész család számára felejthetetlenek maradnak. Mégis felmerülhet benned a kérdés, hogy érdemes-e meglátogatni a Tenerife északi részén található Loro Parkot? Ebben a cikkben eloszlatjuk a kétségeid, tarts velünk!

Loro Park, Puerto de la Cruz városában

Az állatpark területe óriási méretű, pontosan 135.000 négyzetmétert ölel fel. Megnyitása óta, 1972-ben, már több mint 50 millió ember látogatta meg, ami rengeteget elárul a szolgáltatások, a környezet és az állattartás minőségéről. Ráadásul két éven keresztül a TripAdvisor oldalán a világ legjobb állatkertjévé is választották!

A park nem csak állatkertként, de botanikus kertként is funkcionál. Olyan gyönyörű növényvilágot fedezhetsz fel, ami a trópusi országokat jellemezi. Találkozhatsz egy valódi dzsungel-t idéző területtel is, ahol szabadon sétálhat több tucat színes, repkedő papagáj között.

Milyen programokon vehetsz részt Loro park-ban?

A Loro Parkban részt vehetsz delfin-, orka-, papagáj, vagy oroszlánfóka show-n is, melyeket a jegy ára mind tartalmazza. Ha elfogadsz tőlünk egy jó tanácsot, az orka showra készülj vagy törölközővel, vagy esőkabáttal ha az első sorokba ülsz, mert vizes kaland lesz ;).

Ha már ellátogatsz erre a fenomenális helyre, semmiképpen ne hagyd ki ezeket az előadásokat, hiszen nem mindenki mondhatja el magáról, hogy testközelből figyelhette meg az ugráló palackorrú delfineket, az óriás hullámokat gerjesztő kardszárnyú delfineket, vagy a Loro Park szimbólumaként szereplő ritka papagájfajokat.

Milyen állatokkal találkozhat ezeken kívül Loro park-ban?

A park helyet ad egy olyan komplexumnak is, ahol különböző pingvin fajokat figyelheted meg egy karnyújtásnyira. A pingvinek területén a levegőt -2 fokosra hűtik Még műhavazást is létrehoztak nekik, hogy otthonosan érezhessék magukat az állatkertben. Ne aggódj, nem kell meleg ruhával készülnöd, ez az időjárás csak a plexi mögötti állatokat érinti, akik élvezik a havazást, és a jéghideg-vizes medencét.

Ezeken kívül találkozhatsz cápákkal, rájákkal, fehér tigrisekkel, óriás teknősökkel, hangyásszal, szurikátákkal, színes medúzákkal, és gorillákkal is, de az itt található állatok listáját még hosszú sorokon keresztül ecsetelhetnénk.

Milyen szolgáltatásokkal várják az idelátogatókat?

A Loro Parkba érve akár privát túrát is igényelhetsz, ahol szakavatott idegenvezetők kalauzolásával haladhatsz át az állatparkon, Érdekes információkat osztanak meg az állatokról. Sőt, még olyan helyekre is elviszik azokat, akiket érdekel ez a lehetőség, amerre a rendes jeggyel rendelkezők nem juthatnak be. Például a kardszárnyú delfinek medencéjéhez, ahol közelebbről is megfigyelhetik őket.

Szeretnék jegyet venni a Loro Park állatkertjé-be.
További érdekességeket szeretnél tudni Teneriféről, vagy még több programról szeretnél értesülni? Iratkozz fel hírlevelünkre, és mi minden hasznos információt elküldünk e-mail fiókodba.

Szeretnék feliratkozni a hírlevélre és kérem a 7 titkos helyet.