+36 29 998 555 (H.-P.: 10:00-18:00)

Turisztikai engedélyszám:  I-0004569.1      BFKH szám: TO-000103

Holidayintenerife.eu logo hosszúkás

Tippek a biztonságos nyaraláshoz Tenerifén

Tenerifei nyaralás a Kanári szigetek egyikén

A tenerife-i biztonságos nyaralás alapfeltételei:

Mivel a legtöbb nyaralóhelyen sajnos előfordulhatnak az utazást kellemetlenné tevő dolgok. Ezért összeírtunk nektek pár utazási tippet. Ha megfogadjátok ezeket nemcsak Tenerife szigetére, de bármely nyaralás-od biztonságos lehet.

 1.  Tenerife szigetére már kártyás személyigazolvánnyal is lehetséges a nyaralás:

  De mi mindig azt ajánljuk mindenkinek, hogy érdemes elhozni az útlevelet is. Persze ez a biztonsági lépés csak akkor válik be, ha ezeket az iratokat nem együtt tároljuk, hisz így, ha bármi is történne az egyik iratunkkal, akkor sem kell aggodalomba esni, mert a másik helyen tárolt még mindig elérhető lesz.

 1. A kártyákkal, hitelkártyákkal és készpénzzel kapcsolatban.

  Mindenképp osszuk őket szét, több, megbízhatóbb helyre, mert ha olyan történik, amire nem számítunk, akkor is értékeink nagy része biztonságba marad.

 1. Az egyik legfontosabb pont a repülőtér:

Mely forgalmas és a legtöbb utazó sajnos itt a legfigyelmetlenebb, mert az utazással vannak elfoglalva és így                  kiszolgáltatott a lankadtabb figyelem miatt.
Minden értékünket folyamatosan tartsuk látható és biztos helyen.
Nagyon igaz ez a Biztonsági Ellenőrzés Területére is. Azt hiszik az emberek hogy a rengeteg kamera és                  biztonsági őr miatt itt a legnagyobb a biztonság.
Pedig az őröknek nem az értékeink védelme a feladata, és nem is vállalnak felelősséget érte. Ezt nagyon kevesen          tudják. Ezért érdemes pár tippet itt is megfogadni.

– Csak azt tegyük ki a tálcára amit kell, soha ne tegyünk ki pénzt, pénztárcát, iratokat, ékszereket vagy telefont. Ezeket érdemes már jóval a biztonsági ellenőrzés előtt a táskába rakni olyan helyre, ahonnan nem tudják egy mozdulattal kivenni.

– Ha egyedül utazunk, akkor várjuk meg míg értékeink bemennek az átvilágító gépbe (másnéven röntgen gépbe) és csak azután lépjünk át a detektoros kapun. Ha többen vagyunk mindenki figyeljen a másik értékeire is, és ott is az utolsó ember, csak akkor lépjen át amikor már az utolsó rekeszük is a gépben van.

– Az átvizsgálás folyamán semmi eshetőségre ne vegyük le a szemünk értékeinkről bármi is történik.

 1. Tenerife-i szállások választásánál:

  Érdemes Hoteleket választani inkább, mert azok rendelkeznek biztonsági szolgálattal is, persze minél több a csillag, annál komolyabban figyelnek értékeinkre is.
  Javaslom a szobákba található széfek használatát, mely a legtöbb hotelben extra árral rendelkezik, bár magasabb kategóriáknál már az ár tartalmazza.

 1. Strandokra mindig csak olyan értéket vigyünk, ami feltétlenül kell:

  Van már pár strandon kialakított fixált értékmegőrző, de ide maximum csak kisebb értékeket tegyünk.
  A törölközővel letakart értékek nem lesznek láthatatlanok. Sőt az avatott szemnek még fel is hívja a figyelmét, hogy érdemes alánézni.

 1. Bérelt autóba soha ne hagyjunk semmi drágább dolgot, még eldugva se:

  Ne használjuk értékmegőrzőként.
  Sajnos ezt sokan nem fogadják meg, ezért míg strandolnak, túráznak, bevásárolnak, vagy csak két percre kiugranak egy kilátóba, ezen idő alatt rengeteg esélyt adnak rossz dolgokra.

 1. Az utolsó tippünk:

Utcán, üzletekben vagy forgalmas helyeken a számodra fontos dolgokat, mindig tartsd kezed és szemed                          ügyében. Vagyis ne tegyél semmit a hátsó zsebeidbe.
Táskádat húzd magad elé és figyelj a többi veled utazóra is.

Olvasgasd további blogjainkat.
Rengeteg hasznos információt találhatsz bennük.
Fedezd fel velünk Tenerifét!

Nézd meg videónkat a szigetről.

Kerüld el a buktatókat, amik elronthatják a nyaralásod!

Legyen gondtalan Neked is a tenerifei pihenésed!

Töltsd le a kalauzunkat, és eláruljuk, mi az a 7+1 dolog, amivel garantálhatod, hogy a tenerifei nyaralásod életed egyik legszebb élménye legyen.
Tipp Tenerife