+36 29 998 555 (H.-P.: 10:00-18:00)

Turisztikai engedélyszám:  I-0004569.1      BFKH szám: TO-000103

Holidayintenerife.eu logo hosszúkás

Vízi sportok Tenerife szigetén: Kayak, Parascending, Jetski

Parascending

Tenerife a vízi sportok kedvelőinek paradicsoma, efelől semmi kétség. A szakadatlanul meleg időjárás és a nagy hullámok kedveznek a vízi sportok szerelmeseinek, amiket kivétel nélkül megtalálhatsz ezen a változatos szigeten. Tenerife egy valódi szörf-mennyország, hiszen temérdek olyan partszakasszal találkozhatsz, ahol ideálisak ehhez a hullámok. Ám ennyivel korántsem merül ki a vízi tevékenységek sora. A sziget déli részén számos lehetőséget találsz delfinekkel való kayakozásra, parascendingre, jetski-zésre, melyek a legpopulárisabb aktív időtöltésnek számítanak.

Parascending

A parascending, másnéven parasailing, során egy motorcsónakhoz erősített ernyővel emelkedhetsz a magasba a hajó gyorsulásának és a szélnek köszönhetően, így több tíz méter magasból szemlélheted a páratlan látványt. A tenerifei parascending minden korosztály számára ajánlott, de kifejezetten csak azoknak, akik nem félnek a magasságtól. Egyedülálló és felejthetetlen élményt nyújt az egész család számára. Akár már 3 éves kortól igénybe lehet venni.

A biztonságról szakavatott vezetők, és mentőmellények gondoskodnak, így szabadon, aggodalmak nélkül élvezheted ki Tenerife látképét, és a végtelen Atlanti-óceánt. 

A parasailing, vagy parascending program Las Americas környékéről indul, pontosabban Puerto Colón kikötőjéből, amely számos más hajóút állomásaként szolgál. 

Parascending Tenerife leglátványosabb vízisportja
Parascending Tenerife leglátványosabb vízisportja

Kayakozás delfinekkel és teknősökkel

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy kayakoztak az Atlanti-óceánon és természetes közegükben figyelhették meg a palackorrú delfineket és a teknősöket. Ez mind lehetséges Tenerifén, ezért semmiképp ne hagyd ki ezt a lehetőséget, ha ilyen típusú tevékenységek szerepelnek álmaid között.

A két órás kayak túra során testközelből figyelheti meg az óceán élővilágát. A kayakozást profi szakember vezeti, aki minden nap kapcsolatban van az itt élő állatokkal. A vízi túra során még snorkelezésre is van lehetőség, így nem csak a víz felett, hanem alatta is élvezheti a kilátást. Megcsodálhatod a színes halakat, korallokat és rákokat, így ezt a programot azoknak is ajánljuk, akik az átlagostól eltérő snorkelezési helyszínt keresnek. A program során minden felszerelés biztosított, így neked csak a jókedvet és az evezéshez szükséges energiát kell magaddal hoznod.

A tenerifei kayakozás Palm Mar városából indul és Guaza meredek sziklafalai mellett halad el, így nem csak a hullámokat és a napsütést, hanem a vulkanikus hegyek látképét is kiélvezheted. 

Kajakozás Tenerife szigetén
Kajakozás Tenerife szigetén

Tenerife jetski

Tenerife déli partjain szabadjára engedheted a száguldás iránti vágyaidat, és bátran kalandozhatsz az óceán hullámai között. A jetskizés Tenerifén nagyon felkapott, ezért ha kedved támad, jetski túrán is részt vehetsz barátaival vagy családtagjaival.

A jetski túrán résztvevők a sziget déli részének legszebb partvonalai mellett haladhatnak el, így a vízről is megcsodálhatják a lélegzetelállító tájat, és persze élvezhetik a kirobbanó sebességet. 

A jetskizés kiváló program azoknak, akik szeretik az adrenalint, szinte már vágynak egy kis kaland után, és valami különlegessel szeretnék megfűszerezni az itt töltött idejüket.

Akár pároknak, vagy nászutasoknak is tökéletes kikapcsolódási lehetőség, hiszen egy-, és kétszemélyes jetskik is elérhetőek az érdeklődők számára. A biztonságról és a túravezetésről egy motorcsónakban utazó csoportvezető gondoskodik, emiatt garantáltan minden olyan látnivalót meglátogathatsz, amit érdemes látnia ezen a területen.

Tenerife jetski
Tenerife jetski

Még több információt szeretnél utazásod előtt magadba szippantani? Szálláshelyet keresel vagy a legjobb programokat szeretnéd igénybe venni? Böngészd kedvedre cikkeinket, vagy látogass el weboldalunk Programok menüjébe, ahol megtalálhatod az általunk ajánlott kihagyhatatlan lehetőségeket.

Kerüld el a buktatókat, amik elronthatják a nyaralásod!

Legyen gondtalan Neked is a tenerifei pihenésed!

Töltsd le a kalauzunkat, és eláruljuk, mi az a 7+1 dolog, amivel garantálhatod, hogy a tenerifei nyaralásod életed egyik legszebb élménye legyen.
Tipp Tenerife