+36 29 998 555 (H.-P.: 10:00-18:00)

Turisztikai engedélyszám:  I-0004569.1      BFKH szám: TO-000103

Holidayintenerife.eu logo hosszúkás

Tenerife déli turisztikai központját a tűz és a veszélyhelyzet nem érinti. Az erdőtűz a sziget déli turistaövezetére nincsen hatással, akiknek viszont az északi részre van foglalásuk, és a közel jövőben utaznak a szigetre nyaralni, azoknak ajánlott átfoglalni a déli részre. 

A szigeten már 14.878 hektár területen pusztít az erdőtűz, ami 7,3 % -a Tenerife teljes területének, viszont az erdővel borított területek fele, ami sajnos leégett. Az erdőtűzek a száraz meleg időszaknak köszönhetőek, sajnálatos módon idén Spanyolország sok részén pusztítottak erdőtüzek, nemcsak Tenerifén. 

erdőtűz

A Kanári-szigetek összefogott a tenerifei erdőtűz oltásában, így a környező szigetektől rengeteg segítséget kap Tenerife, hogy mielőbb meg tudják fékezni a tűz további terjedését. A hatóságot a lezárt területeket folyamatosan ellenőrzik, és a napokban sok helyen tapasztalták, hogy sokan próbálnak beszökni a lezárt területekre, hogy fényképet és videót készítsenek. A hatóságok különösen kérik a lakosságot, hogy a katasztrófaturizmussal ne hátráltassák munkájukat, és veszélyeztessék maguk, és az ott dolgozók életét is, mellesleg büntetlenül ezt senki nem ússza meg. 

A Teide Nemzeti Parkot sem kímélte az erdőtűz, de szerencsére a tűzoltóknak az obszervetóriumot sikerült megmenteni.

Amíg Észak-Tenerifén pusztít a tűz, addig délen egy 3 fős delfincsalád okozott ijedtséget Los Cristianos népszerű strandján tett látogatásukkal. 

Ma napközben bébidelfinekkel „úszhattál” Tenerifén, pontosan Los Cristianos-ban. Először hatalmas ijedtséget okozott a látogatás a strandon, azután mindenkit ámulatba ejtett a bébidelfinekkel úszó delfincsalád látogatása a part közeli vizekben.

bébidelfin_loscristianos_strandján
Facebook
Twitter
LinkedIn