+36 29 998 555 (H.-P.: 10:00-18:00)

Turisztikai engedélyszám:  I-0004569.1      BFKH szám: TO-000103

Holidayintenerife.eu logo hosszúkás

Kalapot emeltek a kinn élő magyar közösség előtt Tenerifén

Kint élő magyar közösség
Környezetvédő akciójukkal jó példát mutattak más nemzetek polgárainak is.

A földkerekség óceánjaiban és tengereiben felhalmozódó, többnyire a partokra sodródó műanyag szemét napi téma a világsajtóban. A környezetvédő szervezetek mellett már a multinacionális vállalatok is belátták, sürgősen tenni kell valamit, különben a műanyag az egész Földet ellepi és élhetetlenné teszi.

A Kanári-szigetek legkedveltebb részét, Tenerifét, illetve annak népszerű strandját is szennyezés sújtja. Poris de Abona település partjára folyamatosan érkezik a hulladék, és sok önkéntes dolgozik azon, hogy ezt a látványt megszüntesse.

A Tenerifén élő magyarok közössége a Tenerifei Magyar Ház segítségével az elmúlt napokban szemétgyűjtési akciót szervezett Poris partjainál. A több mint két tucat kinn élő honfitársunknak az akció során sikerült 52 zsák szeméttől megszabadítania a környéket.

https://www.facebook.com/312227042735801/videos/801260763590621/?t=0

Környezetszépítő akciójukat a település vezetői is megköszönték, jó példaként említve a magyar kolónia összefogását.

A magyar közösség közben felhívással fordult a szigeten élő más nemzetek polgáraihoz, hogy együttesen segítsék a helyieket a szemét elleni küzdelemben. Mint Sajtos Gábor, a Tenerifén élő magyarok egyik aktivistája a Sokszínű Vidék érdeklődésére elmondta, remélik, hogy igazi nemzetközi csapatot sikerül toborozniuk az akció folytatására.

Forrás: https://sokszinuvidek.24.hu

Vaskor István, A vidék újságírója

Kerüld el a buktatókat, amik elronthatják a nyaralásod!

Legyen gondtalan Neked is a tenerifei pihenésed!

Töltsd le a kalauzunkat, és eláruljuk, mi az a 7+1 dolog, amivel garantálhatod, hogy a tenerifei nyaralásod életed egyik legszebb élménye legyen.
Tipp Tenerife