+36 29 555 998 (H.-P.: 10:00-18:00)

Turisztikai engedélyszám:  I-0004569.1

Holiday In Tenerife EU

Kik voltak Tenerife őslakói?

Tenerife őslakosai guancsok

A guancsok

A Kanári-szigetek őslakosait általában guancsoknak nevezték, bár szigorúan véve csak Tenerife eredeti népességének volt ez a neve, hisz jelentése guancs nyelvről fordítva: Tenerife fiai. Körülbelül i. e. 3. századtól kezdték el benépesíteni a szigetet. Ősi kultúrájuk csak nyomokban maradt fenn, ilyen pl. a La Gomera szigeteken használt „füttyös” el silbo nyelv. Eredetük teljesen nem tisztázott, de minden bizonnyal leginkább az afrikai berberekkel álltak rokonságban. Valószínűleg nádhajóikon érkeztek a szigetre. Egy ilyen nádhajót meg lehet tekinteni a Güimar-i etnológiai múzeumban.

És, hogy mivel foglalkoztak?

Elsősorban földművelésből éltek, de kecskéket és juhokat is tartottak.

Amikor a spanyolok a Kanári-szigetekre érkeztek Bezenuria mencey 9 fia uralkodott éppen. Mencey egyfajta királyi tisztség volt akkoriban. Fiainak szobrai Candelaria főterét ékesítik.

Az őslakosok nagy része kihalt a spanyol gyarmatosítás során.

Ha szeretnél további érdekességeket megtudni Teneriféről, kövess továbbra is minket!

Fedezd fel velünk együtt Tenerifét!

7+1 Tipp a tökéletes tenerifei nyaraláshoz

Legyen gondtalan Neked is a tenerifei pihenésed!

Egy nyaralás számos buktatót rejt, kerüld el ezeket már az elején! Ha azt szeretnéd, hogy fantasztikus legyen a tenerifei nyaralásod, akkor használd a kalauzunkat a tervezéséhez! Ezzel a 7+1 tippel garantáltan a legtöbbet hozod ki az utazásból, és csakis csodálatos élményekkel térsz majd haza!
Tipp Tenerife