Hol nyaraljak télen 2021-ben? Miért éppen ez a sziget?

2024.05.14 | Blog | 0 hozzászólás

A ” hol nyaraljak idén télen ? ” vagy ” hol nyaralunk jövőre nyáron ? ” kérdés  szinte mindenki fejébe  kérdőjelként megjelenik. Ha itt maradsz megmutatunk egy helyet külföldön, ahol akár nyáron, akár télen nyaralhatsz, és még az Európai Uniót sem kell elhagynod, hogy egzotikus kalanddal teli szigeten lehess biztonságban.

Minden évben rengetegen szeretnének elmenekülni a magyarországi hideg télből, melegebb éghajlatra. De sokan nem tudták, hogy nemcsak nyáron lehet az Európai Unión belül nyaralni, hanem van olyan szigetcsoport, melynek időjárása megfelelő akár arra is, hogy egész évben napozz, vagy rövidnadrágban élvezd a napsütést.

De nem húzom tovább. Ez a szigetcsoport nem más, mint a Kanári-szigetek, és ezen belül is Tenerifét szeretném nektek bemutatni.

Tenerife az a sziget, mely már egész éves időjárássával is rabul ejti a szívedet, de ezentúl olyan programlehetőségek és látványosságok vannak melyek teljesen egyedi, és utánozhatatlan szigetté teszik.

Miért válaszd pont Tenerifét? Az alábbiakban leírtakból megtudhatod!
Sőt a cikk végén felsorolunk 7 olyan dolgot, amit csak itt csinálhatsz a szigeten.

Tenerife, az örök napsütés szigete, ahol még télen is rövidnadrágban sétálhatsz

Tenerifén jelentősen több a napsütéses órák száma télen, mint Magyarországon, ami a földrajzi helyzetének köszönhető. Mivel a sziget közelebb helyezkedik el az Egyenlítőhöz.  A nap beesési szöge eltérő, így a hőérzet is teljesen más, mint hazánkban. Ezért nem is érdemes a hőmérséklet-előrejelzést a hazaihoz viszonyítani.

A sziget déli részén az év minden napján élvezheted a szakadatlan napsütést. Az esti órákban, pedig kellemesen érezheted magad egy lenge kardigánban, és farmernadrágban.

Akár januárban is bátran napozhatsz a medence-, vagy óceánparton. Kipróbálhatod a különböző vízi sportokat, vagy élvezheted a sziget által kínált további elképesztő trópusi látnivalókat. Friss óceáni levegő és magas hőmérséklet jellemzi még a téli időszakot is. Ezért ha te is azok közé tartozol, akik legszívesebben ki sem mozdulnának Magyarországon otthonukból, vagy a kandalló elől a hideg télben, inkább utazz el Tenerifére, ahol ezekről a kellemetlenségekről teljesen elfeledkezhetsz. 

Top 5 Gyerekbarát strand - Camison

 Tenerifén nincsenek vadállatok

Sokaknak az is kecsegtetően hangozhat, hogy Tenerifén nem kell félnie a félelmetes vadállatoktól.
A szigeten ugyanis maximum gyíkokkal, hegyi kecskékkel, és nyulakkal találkozhatsz túráid során, de a tengerparti övezetben maradva, egyedül néhány sirály vagy papagáj “zavarhatja” meg pihenésed.

Talán a sziget egyik legjobb jellegzetessége az, hogy nyugodtan éjszakára is nyitva hagyhatod az ablakokat vagy a terasz ajtót, hiszen alig találkozhatsz 1-2 szúnyoggal nyaralás során.

Tenerife, egy egzotikus sziget az Europai Unión belül

Meleg, spanyol nyelvű országba akarsz utazni? Kiváló választás Tenerife, hiszen itt nem kell tartanod különböző betegségektől, mint például Dél-, vagy Közép-Amerikában. Emiatt külön egzotikus oltásokkal sem kell készülnöd az útra, arról nem is beszélve, hogy a repülő út is sokkal rövidebb, mintha egy másik spanyol nyelvű országot választanál.

Miért is utaznál hosszabb ideig egy veszélyesebb országba, amikor kevesebb pénzből ugyanolyan trópusi környezet vár az Európai Unión belül?

Hotel Botanico The Oriental Spa Garden Puerto de la Cruz konferencia medence

Utazás Euró övezeten belül

Tenerife előnyei közé tartozik még, hogy a fizetőeszköze euró. Így a kiutazás előtt nem kell különböző pénzváltó helyekre rohangálnod, hogy beszerezz valamilyen különleges pénznemet. 

Ha további információkat szeretnél tudni a szigetről, olvasd el további blog bejegyzéseinket, és nézz körül az általunk ajánlott programok és szálláslehetőségek között is, hogy ne maradj le a legjobb lehetőségekről nyaralásod alatt.

Mi az a 7 dolog, amit nem tehetsz meg az Európai Unión belül máshol???

Hol nyaraljak?
kérdésre ezek talán a legjobb indokok, hogy miért éppen Tenerifén nyaralj vagy épp telelj.

  • Megnézheted a világ 3. legmagasabb vulkánjaként számontartott Teidét

  • Egészévben részt vehetsz delfin- és bálnanézős hajótúrán

  • Meglátogathatod a kétszer Tripadvisiron a világlegjobb állatjkertjének választott Loro parkot.

  • Csúszdázhatsz a nyolcszoros tripadvisoron a legjobb csúszdaparkjának választott Siam parkban.

  • Sétálhatsz egy hamisítatlan kalóz faluban Mascában, mely egy csodás szurdokban van.

  • Hajókázhatsz los Gigantes 600 méter magas meredek sziklafala alatt.

  • Megcsodálhatos az ezeréves sárkányfát Icod de los Vinosba.

Szeretnéd meglátogatni Tenerifét?

Akkor kér árajánlatot tőlünk.