+36 29 998 555 (H.-P.: 10:00-18:00)

Turisztikai engedélyszám:  I-0004569.1      BFKH szám: TO-000103

Holidayintenerife.eu logo hosszúkás

A ” hol nyaraljak idén télen ? ” vagy ” hol nyaralunk jövőre nyáron ? ” kérdés  szinte mindenki fejébe  kérdőjelként megjelenik. Ha itt maradsz megmutatunk egy helyet külföldön, ahol akár nyáron, akár télen nyaralhatsz, és még az Európai Uniót sem kell elhagynod, hogy egzotikus kalanddal teli szigeten lehess biztonságban.

Minden évben rengetegen szeretnének elmenekülni a magyarországi hideg télből, melegebb éghajlatra. De sokan nem tudták, hogy nemcsak nyáron lehet az Európai Unión belül nyaralni, hanem van olyan szigetcsoport, melynek időjárása megfelelő akár arra is, hogy egész évben napozz, vagy rövidnadrágban élvezd a napsütést.

De nem húzom tovább. Ez a szigetcsoport nem más, mint a Kanári-szigetek, és ezen belül is Tenerifét szeretném nektek bemutatni.

Tenerife az a sziget, mely már egész éves időjárássával is rabul ejti a szívedet, de ezentúl olyan programlehetőségek és látványosságok vannak melyek teljesen egyedi, és utánozhatatlan szigetté teszik.

 

Miért válaszd pont Tenerifét? Az alábbiakban leírtakból megtudhatod!
Sőt a cikk végén felsorolunk 7 olyan dolgot, amit csak itt csinálhatsz a szigeten.

Tenerife, az örök napsütés szigete, ahol még télen is rövidnadrágban sétálhatsz

Tenerifén jelentősen több a napsütéses órák száma télen, mint Magyarországon, ami a földrajzi helyzetének köszönhető. Mivel a sziget közelebb helyezkedik el az Egyenlítőhöz.  A nap beesési szöge eltérő, így a hőérzet is teljesen más, mint hazánkban. Ezért nem is érdemes a hőmérséklet-előrejelzést a hazaihoz viszonyítani.

A sziget déli részén az év minden napján élvezheted a szakadatlan napsütést. Az esti órákban, pedig kellemesen érezheted magad egy lenge kardigánban, és farmernadrágban.

Akár januárban is bátran napozhatsz a medence-, vagy óceánparton. Kipróbálhatod a különböző vízi sportokat, vagy élvezheted a sziget által kínált további elképesztő trópusi látnivalókat. Friss óceáni levegő és magas hőmérséklet jellemzi még a téli időszakot is. Ezért ha te is azok közé tartozol, akik legszívesebben ki sem mozdulnának Magyarországon otthonukból, vagy a kandalló elől a hideg télben, inkább utazz el Tenerifére, ahol ezekről a kellemetlenségekről teljesen elfeledkezhetsz. 

Tenerife 7 legszebb strandja és 3 tikos strand

    Tenerifén nincsenek vadállatok

Sokaknak az is kecsegtetően hangozhat, hogy Tenerifén nem kell félnie a félelmetes vadállatoktól.
A szigeten ugyanis maximum gyíkokkal, hegyi kecskékkel, és nyulakkal találkozhatsz túráid során, de a tengerparti övezetben maradva, egyedül néhány sirály vagy papagáj “zavarhatja” meg pihenésed.

Talán a sziget egyik legjobb jellegzetessége az, hogy nyugodtan éjszakára is nyitva hagyhatod az ablakokat vagy a terasz ajtót, hiszen alig találkozhatsz 1-2 szúnyoggal nyaralás során.

Tenerife, egy egzotikus sziget az Europai Unión belül

Meleg, spanyol nyelvű országba akarsz utazni? Kiváló választás Tenerife, hiszen itt nem kell tartanod különböző betegségektől, mint például Dél-, vagy Közép-Amerikában. Emiatt külön egzotikus oltásokkal sem kell készülnöd az útra, arról nem is beszélve, hogy a repülő út is sokkal rövidebb, mintha egy másik spanyol nyelvű országot választanál.

Miért is utaznál hosszabb ideig egy veszélyesebb országba, amikor kevesebb pénzből ugyanolyan trópusi környezet vár az Európai Unión belül?

 

 

Utazás Euró övezeten belül

Tenerife előnyei közé tartozik még, hogy a fizetőeszköze euró. Így a kiutazás előtt nem kell különböző pénzváltó helyekre rohangálnod, hogy beszerezz valamilyen különleges pénznemet. 

Ha további információkat szeretnél tudni a szigetről, olvasd el további blog bejegyzéseinket, és nézz körül az általunk ajánlott programok és szálláslehetőségek között is, hogy ne maradj le a legjobb lehetőségekről nyaralásod alatt.

Mi az a 7 dolog, amit nem tehetsz meg az Európai Unión belül máshol???

Hol nyaraljak?
kérdésre ezek talán a legjobb indokok, hogy miért éppen Tenerifén nyaralj vagy épp telelj.

Szeretnéd meglátogatni Tenerifét?

Akkor kér árajánlatot tőlünk.

Gara_Suites_Hotel_Spa_hotel_bejarat

GARA SUITES HOTEL GOLF & SPA ****

A Las Américas golfpálya szívében található.

A Gara Suites Golf & Spa Hotel önmagában is kiemelkedik, egy olyan világot testesít meg, amelyet a Kanári-szigetek szépsége és víz alatti tájaik ihlettek – a jólét szentélye.

Tovább olvasom »
AluaSoul_orotava_valley_szalloda_panorama

ALUASOUL OROTAVA VALLEY HOTEL ****

Meneküljön egy álomnyaralásba az AluaSoul Orotava Valley-be (+16), amely Tenerife egyik, csak felnőtteket fogadó szállodája, és szálljon meg egy kifinomult, 9000 m²-es komplexumban, amelyet 2021-ben teljesen felújítottak. A szálloda modern és barátságos légköre egy oázisba fogja burkolni Önt. pihenés és szabadidő csak felnőtteknek, hogy jó társaságban kényeztesse magát néhány napra.

Létesítményünk kiemelkedik Puerto de la Cruz egyik legjobb szállodájaként, mind szolgáltatásainak minősége, mind pedig kiváltságos elhelyezkedése miatt. Ha pihenni vágyik, pihenjen a szállodában a tengeri szellő és a platánok és hegyek képével a háttérben. Ezen kívül csak egy lépésre van Puerto de la Cruz központjától, egy mesebeli halászvárostól, ahol hagyomány és kultúra lélegzik.

Tovább olvasom »
Alua Tenerife hotel

ALUA TENERIFE ****

Az Alua Tenerife a Playa Jardín strandtól 300 m-re, Puerto de la Cruztól pedig 10 perces sétára található. A két kültéri medence közül az egyiket a gyermekek, a másikat pedig a felnőttek használhatják. A helyszínen svédasztalos étterem és ingyenes gyakorló golfpálya áll a vendégek rendelkezésére.

A beltéri medence, a szauna és a pezsgőfürdő felár ellenében vehető igénybe. A szolgáltatások közé tartozik az edzőterem, valamint a tenisz- és squashpálya.

Tovább olvasom »
Royal Hideaway Corales Beach bejárat

ROYAL HIDEAWAY CORALES BEACH ***** – Csak felnőttek részére!

Royal Hideaway Corales Beach, ha egy terület több mint felét védett természeti területek teszik ki, könnyen egyfajta paradicsomnak tekinthetjük. Tenerifétől délnyugatra, a Costa Adeje az évi 300 napsütéses nap mellett megszerezte ezt a minősítést a partot körülvevő dús természetért és a nyugalom oázisa La Caleta térségében, ahol a kevés halászat egyike. városok, amelyek megőrzik hagyományaikat és a sziget teljes lényegét.

Tovább olvasom »