+36 29 998 555 (H.-P.: 10:00-18:00)

Turisztikai engedélyszám:  I-0004569.1      BFKH szám: TO-000103

Holidayintenerife.eu logo hosszúkás

Stabilizálódott a tűz Tenerifén, elhagyták a szigetet a hidroplánok.

Sikerült stabilizálni az erdőtüzet, ezért elhagyták a szigetet a hidroplánok, és helikopterek, amelyek az elmúlt 13 napban segítették oltani a tüzet Tenerifén.

erdőtűz_tenerife

13 napja, augusztus 15-én kezdett el égni a tűz Tenerife északi részén, és most hétvégén, 26-án tudták elhagyni a szigetet az oltásban segítkező hidroplánok és helikopterek.

Több mint 14.000 hektáron tombolt a tűz, és Tenerife erdős részének fele leégett. Fontos tudnivaló, hogy az itt élő növényzet a helyi körülményekhez való adaptációjának köszönhetően képes a túlélésre a tűz után. A tenerifei fenyők nagy része képes a regenerálódásra a tűz után, természetesen nem azonnal, és függ az égés mértékétől is, de szerencsére megvan ez a különleges képessége a helyi növényvilágnak.

Összefoglaló videók, az elmúlt 13 napról.

4 Videos

A hidroplánok és helikopterek, összesen 6591-szer fordultak, és 12 millió liter vizet locsoltak a tűzre. 205 katona, 50 katonai jármű is részt vette az oltásban.

A tűz kerületének stabilizálása és a péntek esti váratlan eső lehetővé tette a hidroplánok és a katonaság (UME) kivonását Teneriféről, mivel a lángok elleni küzdelem befejeződött, amint arról szombaton délután a Kanári-szigetek Polgári Védelmi és Vészhelyzeti Ellátási Tervének Igazgatósága (INFOCA) beszámolt.

FONTOS TUDNIVALÓK! Azoknak, akik most itt nyaralnak a szigeten, vagy mostanában érkeznek, az alábbi közutakat, és túraútvonalakat nyitották meg a kirándulók előtt a Teide Nemzeti Park területén, és a pontosság kedvéért, azt is megtudhatod melyek vannak még zárva.

TEIDE NEMZETI PARK:
A Teide Nemzeti Parkba vezető közút La Esperanza (TF-24) és La Orotava (TF-21) zárva marad, valamint a TF-523 ( Los Loros) szintén.  A Teidére vezető út Vilaflor felől(TF-21) és Chío (TF-38) felől nyitva van, de csak a Teide felvonó nyitva tartási ideje alatt.

A tömegközlekedés, a TITSA buszjáratai,amelyeket felfüggesztettek, most  visszaáll a rendes menetrend szerinti működésbe. Egyetlen egy járat maradt felfüggesztve továbbra is az a Puerto de la Cruz-ból induló 348-as buszjárat, Orotava és a  Teide Nemzeti Park felé.

A 345 és 346 buszjáratok, Puerto de la Cruz-Orotava-Aguamansa, csak Velo -ig mennek el, amíg a 342-es buszjárat ami Costa Adeje-Cristianos-Vilaflor-Teide Nemzeti Park útvonalon közlekedik, az elkövetkező napokban csak a Teide felvonóig közlekedik.

TÚRAÚTVONALAK A TEIDE NEMZETI PARKBAN:

Ami a Teide Nemzeti Park ösvényeit illeti, a La Fortaleza (1. szám) ösvénye teljesen lezárt; Black Sands (2. szám); El Filo (8. szám), Alto de Guamasa (14.); Igueque (17); Fasnia vulkán (20); Corral del Niño a La Yegua Blancához (21);  Receipt Burned(25); Degollada del Cedro (29); Citromhegy (34); Alto de La Fortaleza (36) és 37. szám, amely a Cerrillar-Carnicería útnak felel meg.

Ezenkívül a Siete Cañadas (4. szám) részben zárva van, vagyis az El Portillo Látogatóközponttól kezdve egészen a 30 Los Valles-ösvény (Risco de La Papelera) találkozásáig.

Végül a Lomo Hurtado ösvény (22-es) részben le van zárva az 1-es számú nyomvonallal (La Fortaleza) való találkozásnál, egészen a Montaña Negra ösvény (33) találkozásáig.

Teide Nemzeti Parkon kívüli is rengeteg program vár a szigeten.

A Teide Nemzeti Park látogatásán kívül is rengeteg sok látnivaló, program és túrázási lehetőséggel van a szigeten. Kattints ide, és olvass tovább a nálunk foglalható programokról. 
Ha van bérautótok, akkor számtalan lehetőség közül tudtok választani, földön vizen, levegőben, ha még nincs, akkor ide kattintva tudtok foglalni autót. 
Most tervezed a Tenerifei nyarlásodat? Szeretnél tájékozottabb lenni a szigetről, akkor ide kattintva megtalálod az útikönyvünket, amelyből mindent megtudhatsz a szigetről, és segítségével elkerülheted a turistacsapdákat.

Köszönettel, és hálával tartozunk az oltásban résztvevőknek, éjjel-nappal dolgoztak, hogy megfékezzék az elmúlt 40 év legnagyobb erdőtüzét Tenerifén. Áldozatos munkájuknak köszönhetően a helyzet stabilizálódott. Köszönjük!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Tetszett a cikkünk? Érdekesnek, és hasznosnak találtad? Oszd meg ismerőseiddel, és barátaiddal, hogy ők is értesüljenek a legfrissebb hírekről.

Kerüld el a buktatókat, amik elronthatják a nyaralásod!

Legyen gondtalan Neked is a tenerifei pihenésed!

Töltsd le a kalauzunkat, és eláruljuk, mi az a 7+1 dolog, amivel garantálhatod, hogy a tenerifei nyaralásod életed egyik legszebb élménye legyen.
Tipp Tenerife