+36 29 998 555 (H.-P.: 10:00-18:00)

Turisztikai engedélyszám:  I-0004569.1      BFKH szám: TO-000103

Holidayintenerife.eu logo hosszúkás
Tenerife látnivalói látványoságok és városok

Tenerife legszebb látnivalói:

Ki ne vágyna egy óceánparti nyaralásra, amibe számos nevezetesség megtekintése is beiktatható?
Van egy szigetcsoport az Atlanti-óceánon, ahol örökké tavasz van és olyan könnyen utazhatunk oda,
mint bármely más Európai Uniós országba. Tenerife legszebb látnivalói Téged is hívnak, ismerd meg most ebből a cikkből őket.

 

Spanyolországhoz tartozik, de az országtól több mint 1000 km-re található, Afrika mellett. Bár földrajzilag az utóbbi kontinenshez tartozik, közigazgatásilag az Európai Unió részét képezi ez a csodálatos vidék. Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobbika. Itt él a lakosság 43%-a, nagyjából 900 ezer ember. Nem csoda, hogy egyre többen látogatnak el erre a varázslatos helyre.

De vajon milyen látnivalókkal számolhatunk Tenerife esetében?
Részletesen bemutatjuk a legszebbeket, illetve néhány érdekességgel is szolgálhatunk.

tenerife városok látványoságok

A szigetről röviden

Tenerife tehát a Kanári-szigetekhez tartozó legnagyobb kiemelkedés, amely több mint 20 millió évvel ezelőtt jött létre négy vulkanikus hegység mozgása által. Azóta is itt található a világ legnagyobb krátere, amely nagyjából 16 km széles és a Las Canadas nevet kapta. A közepén pedig ott van a 3718 méter magas Teide vulkán, amely több mint 100 éve tört ki utoljára. Ez amúgy egyben Spanyolország legmagasabb csúcsa. A Teide Nemzeti Park nem véletlenül került be az UNESCO világörökségi listájára, ahol helyet kapott még San Cristóbal de La Laguna belvárosa is.

Látnivalókban tehát nincs hiány, éppen ezért érdemes elgondolkodni egy tenerifei nyaraláson. Ha valaki homokos partra, állandó melegre, napsütésre és finom ételekre vágyik, akkor garantáltan a sziget lesz a legjobb helyszín a pihenésre! Arról nem is beszélve, hogy itt sosincs hatalmas hőség, még a nyári időszakban sem. Kedvelt helyszín olyan családok esetében, ahol kisgyermekkel utaznak, hiszen még mindig egy viszonylag közeli desztinációról beszélünk, így repülővel pár óra alatt elérhető ez a csodálatos és magával ragadó sziget.

A legjelentősebb tenerifei városok

A szigeten kettő nagyobb és számos kisebb település található. 
Elmondható tehát, hogy Tenerife egy igen csendes és békés nyaralási helyszín, ahol bizony senki nem zavarja meg a turisták nyugalmát.
Bár a tenerifei turizmus 5 kisebb egybenőtt déli városra összpontosul, addig érdemes az itt felsorolt városokat is meglátogatni a nyaralás alatt, míg az elöbb említett turisztikai rész tökéletes szállásokat biztosít a sziget legnaposabb részén.
Melyek ezek a felfedezendő városok?

Santa Cruz de Tenerife látványoságai

Santa Cruz de Tenerife látnivalói

A Kanári-szigetek fővárosa Santa Cruz de Tenerife. A lakossága 220 ezer fő körül mozog, így bőven akad lehetőség kikapcsolódni úgy, hogy nem kell a hatalmas tömegben mászkálni. Éppen ezért családok számára is kiváló választás lehet Santa Cruz de Tenerife.
A fővárosban rengeteg látnivaló van, köztük múzeumok, az Auditorio, Nuestra Senora de Africa piac, fűvész kertek és persze jó néhány park.
Kisvárosias hangulat szinte mindenhol
.

Vásárlás szempontjából sem igazán van ennél szerencsésebb helyszín, hiszen itt húzódik végig a város egyik kedvelt sétáló utcája, ahol rengeteg fa, kávézó és különféle üzlet található. Ez nemcsak a helyiek, hanem a turisták kedvenc része is. Emellett érdemes ellátogatni a Santa Cruz bikaviadal-arénához is, ahol bár viadalt nem lehet megnézni, de koncerteken és különleges előadásokon részt lehet venni.

Santa Cristobal de la Laguna látnivalók Tenerife

San Cristóbal de La Laguna látnivalók

település Tenerife keleti részén terül el, amely a főváros után a második legnagyobb, míg a Kanári-szigetek harmadik legnépesebb városa. A népesség körülbelül 160 ezer fő, azonban szinte teljes mértékben összenőtt Santa Cruz de Tenerifével, hiszen egy villamos köti össze őket. Érdemes azonban kitérőt tenni ide, még akkor is, ha nem itt található a szállás, ugyanis a belváros 1999 óta az UNESCO Világörökségi lista egyik tagja. Egyetemi város, amit a helyiek kulturális központnak tartanak.

Nemrégiben ráadásul több alagutat és földalatti járatot találtak La Lagunában, ahol olyan épületek húzódnak, mint a Szeplőtelen Fogantatás templom vagy éppen a San Cristóbal de La Laguna-katedrális. Ezt 2014-ben fel is újították, így érdemes ellátogatni ide, ha a csapat egy kis kultúrára és történelemre vágyik.

Puerto de la Cruz látnivalói Tenerife

Puerto de la Cruz látványoságai

A sziget másik nagyvárosa az északi részen fekvő Puerto de la Cruz, amely az Orotava völgyben helyezkedik el. 
A városban alig több mint 30 ezren élnek, így rendkívül aranyos település, ahol régebben a sziget első hoteljeit húzták fel, így az itt található épületek viszonylag idősnek számítanak.

látnivalók kapcsán érdemes megemlíteni a Jardin-strandot, amely egy pálmafákkal teli partszakasz. Emellett lehetőség van megnézni a város fontos őskori leleteit is, hiszen Puerto de la Cruzban archeológiai múzeum is üzemel. Ez azoknak lehet hasznos, akik mélyebbre szeretnék magukat ásni Tenerife történelmében. Ha pedig egy kis természetre vágyik a család, akkor érdemes ellátogatni a Botanikus kertbe, amely az El Botánico kerületben kapott helyet.

la Orotava építészete

La Orotava építészete és kertjei

 Puerto de la Cruz felett, helyezkedik el La Orotava városa is. 
Ha erre járunk mindenképp érdemes meglátogatni történelmi belvárosát, mely bővelkedik érdekességekben.
Főleg ajánlom azok figyelmébe, akik imádják a kézzel faragott csodás fa erkélyeket, de nem csak az építészet miatt érdemes ide ellátogatni, hanem a fűvészkertek miatt is.
Mindenképp érdemes meglátogatni például a Casa de los Balcones-t vagy a Jardin Victoria-t.

Milyen lehetőségeink vannak még? Tenerife legszebb látnivalói sose fogynak el?

 

Ahogy már említettük, a szigetcsoporton kettő UNESCO helyszín is található, ami mellett több csodálatos hely is meglátogatható egy tenerifei utazás során.

Tenerife 3 leghíresebb természeti látványossága:

Teide legszebb látványosság

Teide Nemzeti Park

A Parque Nacional del Teide, magyarul a Teide Nemzeti Park egy Spanyolországhoz tartozó, Tenerifén elterülő terület, ahol egyben az ország legmagasabb pontja is található. A Teide vulkán több mint 3700 méter magas. A park 2007 óta tartozik az UNESCO listájára, ami igen méretes, hiszen közel 19 ezer hektáros területen fekszik. Szinte az egész a tenger szintje felett, minimum 2000 méteren terül el, ezáltal igen nagy a hőmérséklet ingadozása. Nem érdemes pulóver nélkül ellátogatni ide, hiszen szinte pillanatok alatt hűl le a levegő. A legtöbb csapadék télen hull, aminek nagyjából egyharmada hó. Ez nagyjából évente tíz ilyen napot jelent, tehát nem gyakori, de nem is ismeretlen a lakók számára. A parkban télen 6, nyáron pedig 17 fok az átlaghőmérséklet, azonban évente legalább 3000 napsütéses órával számolhat az, aki ellátogat ide.

Az élővilága kapcsán fontos megemlíteni, hogy összesen 139 növényfajt jegyeznek fel, amiből 50 kizárólag itt található meg. Az állatok tekintetében pedig találkozhatunk kanári gyíkokkal, vakondgyíkfélékkel, kanári pityerrel, hegyi billegetővel, valamint kanárimadárral egyaránt. Az emlősöket tekintve ötféle denevér fordul elő, de telepítettek be többek között nyulakat, illetve muflonokat, amik azonban nagy károkat okoznak a növényvilágban.

Ha tehát egy kirándulós napra vágyik a család, akkor érdemes ellátogatni a Teide Nemzeti Parkba, hiszen ez Tenerife egyik leghíresebb látnivalója

Masca a kalóz falu tenerife nevezetessége

Masca-szurdok

A sziget észak-nyugati részén terül el a Teno-hegység egyik ékköve, a Masca szurdok. Ez a völgy bárki számára hangulatos lehet, hiszen még egy apró falu is épült erre a területre. A keskeny szerpentineken elérhető település maga a festői szépség. Érdekesség, hogy 1972-ig nem szerepelt a térképeken, ugyanis addig az évig nem vezetett oda semmilyen út. Addig csak az erdőn keresztül, a hegyoldalak mentén juthattak el Masca-ba az emberek. Jelenleg nagyjából 150-en élik itt mindennapjaikat. A falu amúgy korábban kalóz rejtekhely volt, számos legenda kering a településen a régi időket tekintve.

Érdemes ellátogatni ide, hiszen néprajzi múzeumot, templomot és egy apró teret is megcsodálhatunk ebben a mesés szurdokban. Amennyiben pedig enni támad kedvünk, nyugodtan látogassunk el a Pension El Guanche nevezetű étterembe, ahol helyi különlegességeket kóstolhatunk meg.

Los Gigantes hihetetlen látványosság

Los Gigantes

Akinek ennyi még mindig nem lenne elég, annak ott a Los Gigantes, amely a sziget egyik fő jellegzetessége. A sziklafal ugyanis 500-800 méter magas, amely teljes mértékben függőleges, így igazán impozáns látványt nyújt már messziről is. Az üdülőfaluban található látványosság egyben Tenerife legnyugatibb pontjáig nyúlik. Ha tehát valaki ezen a területen talál szállást, akkor mindenképpen érdemes ellátogatni erre a helyre és tenni egy nagyobb túrát a területen. A végén pedig lehet egyet csobbani az üdülőfalunál elterülő partok egyikén.

Tenerife 2 világhírű nevezetessége, leghíresebb parkjai:

Loro park Tenerife állatkerti látványoságai

Loro Park- a világ egyik legjobb állatkertje

Ha eddig azt gondoltunk volna, hogy mindenféle állatkerttel találkoztunk már, akkor a Loro Parkba lépve garantáltan meggondoljuk magunkat. A 2034 km² területen az állatok egy földi paradicsomban érezhetik magukat. Nem véletlen látogat el ide megannyi turista tenerifei nyaralása során. Az állatkertbe eddig közel 50 millióan vettek belépőjegyet, ami egy ekkora sziget tekintetében jelentős számnak számít. A “loro” papagájt jelent és nem véletlen nevezték el így a parkot, hiszen eredetileg ezeknek az állatoknak a mentésével foglalkoztak. Azóta azonban már több mint 350 papagájfaj és 16 emlősfaj él a területen, amelyek között flamingó, tigris, de még cápa is található. Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy itt kapott helyet a világ legnagyobb pingvin akváriuma, ahol fagypont körüli hőmérsékletet élvezve, mesterséges hóval is ellátják az állatokat.

A családok számára különösen érdekes lehet a delfin-, a gyilkos bálna-, illetve az oroszlán fóka show, amelyeket a látogatók szórakoztatására hoztak létre. A bemutatóval prezentálják az érdeklődők számára, hogy mit tehetünk abban az esetben, ha véletlenül partra vetett állattal találkozunk. Ez nemcsak a gyermekeknek lehet hatalmas kaland, hanem természetesen a felnőttek számára is egyaránt.

Siam Park – a világ egyik legnépszerűbb csúszdaparkja

Még egy hatalmas park található Tenerifén, ez pedig a Siam, amely a világ egyik legkedveltebb csúszdaparkja. Aki szereti a vizet és a vidámparkokat, azok számára egy igazi kánaán lehet ez a hely, ahol 2008 óta várják a turistákat. Rengeteg világrekordot tudhat magáénak, hiszen itt kapott helyet a világ legnagyobb, Ázsián kívüli thaiföldi épülete, de a legnagyobb mesterséges hullám is itt csúcsosodik ki.

Érdemes azonban már nyitásra odaérkezni, hiszen ez a park egy egész napos programot kínál az egész család számára. A gyermekeknek zöld pályákat hoztak létre, ahol biztonságosan érezhetik magukat, miközben hatalmas élményben van részük. A legkisebbeknek és a pihenni vágyóknak pedig ott van a Coco Beach, ahol akár babákkal is mártózhatunk.

Összegezve a látnivalókat Tenerife szigetén:

Tenerife nevezetességei tehát megannyi turistát ámulatba ejtenek. A szigeten lehetőség van megcsodálni a Teide Nemzeti Parkot, ami amúgy Világörökségi helyszín is egyben. Emellett a családosok számára jó hír, hogy Loro és Siam park mellett még további állatkertek és csúszdapark is helyet kapott a Kanári-szigetek ezen részén. Ha mindez nem lenne elég, akkor pedig érdemes ellátogatni a Masca-szurdokba, esetleg a Los Gigantes sziklafalhoz, amely egyben a terület legnyugatibb része.
Tenerife szigetén annyi látnivaló van, hogy egyetlen részén se lehet unatkozni.

7+1 Tipp a tökéletes tenerifei nyaraláshoz

Legyen gondtalan Neked is a tenerifei pihenésed!

Egy nyaralás számos buktatót rejt, kerüld el ezeket már az elején! Ha azt szeretnéd, hogy fantasztikus legyen a tenerifei nyaralásod, akkor használd a kalauzunkat a tervezéséhez! Ezzel a 7+1 tippel garantáltan a legtöbbet hozod ki az utazásból, és csakis csodálatos élményekkel térsz majd haza!
Tipp Tenerife